Facebook gaat drastisch veranderen

News
donderdag, 16 juni 2022 om 10:30
facebookf1613037002
Facebook is al enige tijd bezig met de nodige veranderingen. Een grote reden daarvoor is dat de populariteit van het platform daalt vergeleken met bijvoorbeeld TikTok. Daarom gaat Facebook flink op de schop, zo blijkt uit een gelekte memo.
Hoewel het niet zonder zijn controverses is, is TikTokc in relatief korte tijd één van de grootste social media platforms van het moment geworden. Oudere platforms proberen dan ook tijden om meer op TikTok te gaan lijken. Volgens een interne memo die gezien is door The Verge gaat Facebook daarin heel ver.
In de memo staat te lezen dat de feed op Facebook op een andere manier gaat werken. Op het moment toont hij posts van accounts die je volgt. Het plan is om posts te gaan laten zien die overal vandaan kunnen komen en overeen komen met de interesses van de gebruiker.
Ook wil Facebook de hoofd-app en Messenger wil samenvoegen. De twee apps zijn nu al een aantal jaren gescheiden. Maar omdat TikTok en veel andere populaire social media-platforms een geïntegreerde chatfunctie hebben, gaat Facebook daar ook naar terug.

Ook Instagram gaat TikTok achterna

Instagram, een andere dochteronderneming van Facebook, is ook al een tijdje bezig om meer op TikTok te gaan lijken. Daar worden video’s en Reels, een functie die min of meer is overgneomen van TikTok, nu bijvoorbeeld in volledig scherm weergegeven in de app. Reels zijn ook zichtbaar op Facebook en krijgen daar nog verdere nadruk als deel van Meta’s nieuwe strategie voor het platform.