Skate 4 krijgt opvallende naam en wordt volledig gratis om te spelen

News
vrijdag, 15 juli 2022 om 9:30
skatef1657869735
EA en ontwikkelaar Full Circle hebben Skate 4 officieel uit de doeken gedaan en de game krijgt de opvallende naam skate. De titel zal bovendien gratis zijn om te spelen en krijgt ondersteuning voor cross-play.
Het is alweer een lange tijd geleden dat er een Skate game is uitgekomen. Skate 3 kwam namelijk uit in 2020 en lange tijd leek het erop dat het bovendien de allerlaatste skateboardgame van EA zou zijn. Maar in 2020 heeft EA officieel een nieuwe titel in de franchise aangekondigd en die is nu eindelijk uit de doeken gedaan via een video.
skate. is geen vervolg of een reboot van de serie, maar een 'nieuw platform' volgens ontwikkelaar Full Circle. Spelers hoeven dan ook niet snel nog een nieuwe game te verwachten, want de studio is van plan om jarenlang door te bouwen op de game, in plaats van steeds nieuwe titels uit te brengen.

Gratis skate. spelen

Waarschijnlijk de grootste aankondiging voor skate. is dat de gameplay free-to-play wordt. Dat is een term waar normaal niet iedereen blij van wordt, met het oog op in-game transacties om spelers die veel uitgeven een voordeel te geven, maar volgens Full Circle gaat dat niet het geval zijn in skate.
De ontwikkelaar volgt namelijk vier regels voor het free-to-play-plan, namelijk: geen pay-to-win, geen gebieden die achter een paywall zitten, geen betaalde lootboxes en geen betaalde gameplay voordelen. Spelers kunnen daarnaast profiteren van cross-play en het opslaan van progressie over alle platformen.
Er is nog geen releasedatum voor skate., maar de ontwikkelaar wil in de komende maanden wel meer spelers toelaten in de alpha test voor de game.