WhatsApp voegt nog meer emoji reacties toe

News
dinsdag, 12 juli 2022 om 11:00
2021 09 07 whatsappf1631050886
Vanaf mei kunnen WhatsApp-gebruikers al communiceren met emoji's als reacties op berichten. Die emoji's waren wel een klein select groepje. De grote baas van Meta, Mark Zuckerberg, kondigt nu aan op Facebook dat alle emoji's binnenkort beschikbaar zijn als reactie.
In het aankondigingsbericht op Facebook laat Zuckerberg ook een paar van zijn favoriete emoji's zien. Er ontbreekt alleen een tijdschema waarop we kunnen zien wanneer de update naar WhatsApp moet komen. Helaas hebben we nog maar weinig informatie over de release van de update.
Je kan op WhatsApp al wel een tijdje de emoji-reactie functie gebruiken, maar dan zeer gelimiteerd. Zo kan je reageren door een bericht aan te tikken en heel even vast te houden. Dan krijg je een klein balkje met tot nu zes reacties, waaronder een smiley, hartje, geschokt gezicht, een huilend gezicht, een duim omhoog en 2 handen samengedrukt.
Je kan deze emoji's dus eenvoudig als reactie gebruiken. Maar wat je ook kan doen is een soort poll opzetten door bijvoorbeeld een vraag te stellen en dan de antwoorden verbinden aan een emoji. Al hoewel er binnenkort wel een poll functie voor WhatsApp zou moeten komen, is deze er tot op heden niet.
Of er verschil gaat zijn in wanneer de nieuwe functie uitkomt op iOS en Android is ook nog niet bekend. Zuckerberg schreef dat de functie vanaf nu uitgerold gaat worden, dit zou een paar dagen of een paar weken kunnen gaan duren.