Instagram gaat TikTok achterna met full screen feed

News
woensdag, 04 mei 2022 om 12:30
pexels cottonbro 5052877f1650549911
TikTok is ik relatief korte tijd een grote speler geworden op social media. Veel andere platforms halen dan ook inspiratie uit hoe TikTok werkt. Zo doet Instagram nu tests voor een full screen feed, waarmee het meer op TikTok gaat lijken.
TechCrunch meldt dat Instagram een full screen feed aan het testen is. Deze nieuwe versie van de app-layout maakt het zo dat je bij het openen van de app meteen een verticale foto of video ziet. Daarmee lijkt het erg op hoe TikTok werkt.
Op deze manier wil Instagram video naar de voorgrond brengen. Zo’n 20 procent van de tijd die mensen op Instagram doorbrengen wordt besteed aan het bekijken van de korte filmpjes van Reels. Instagram lijkt daar nog meer op in te willen zetten.
Instagram-hoofd Adam Mosseri bevestigt op Twitter dat er inderdaad een test met een full screen feed gaande is. Hij noemt het toenemend aantal gebruikers dat hoofdzakelijk via de mobiele app gebruikt maakt van het platform als belangrijke reden om een verticale full screen feed te maken. Alle feedback, positief of negatief, hoort hij graag.

Instagram-functies op vertrouwde plekken

In de nieuwe lay-out van de feed is het één en ander veranderd. Zo zijn comments, likes en captions over de video heen gelegd in plaats van dat ze eronder te zien zijn. Toch blijven veel features, zoals stories en je eigen profiel, op de vertrouwde plek te vinden.
Instagram is zeker niet de enige die kijkt naar TikTok voor veranderingen. Ook andere platformen kijken de nodige functies af bij de populaire app. Zo is YouTube ook bezig om een belangrijke functie van TikTok over te nemen voor haar eigen shorts.

Populair Nieuws