Leclerc geniet van duels met Verstappen: "Altijd op de limiet"

News
vrijdag, 15 juli 2022 om 11:00
si202203200204 newsf1647865169
Waar Max Verstappen de strijd om het kampioenschap vorig jaar moest uitvechten met Lewis Hamilton, is het deze keer de beurt aan Charles Leclerc. De Ferrari-coureur geniet met volle teugen van de duels met de Nederlander.
Dit seizoen zijn Max Verstappen en Charles Leclerc elkaar al meerdere keren tegengekomen op de baan. Zo moest de Monegask maar liefst drie keer voorbij de RB18 van Verstappen rijden tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.
Een aantal duel zijn fel uitgevochten, maar geen enkele keer is het tot een crash gekomen. Leclerc snapt wel hoe dat komt, zo laat hij weten in een interview met Racer.

Lange geschiedenis tussen Leclerc en Verstappen

De twee coureurs hebben dan ook al een lange geschiedenis met elkaar, zelfs ver voor de Formule 1. Verstappen en Leclerc hebben namelijk jarenlang tegen elkaar gestreden in het karten, waarbij ze allebei overduidelijk beter waren dan de rest. Toen Verstappen van F3 naar F1 ging, had hij ook maar één tip voor zijn oude team: zet Leclerc in het stoeltje. En dat gebeurde dan ook.
Verstappen heeft zich laatst ook uitgesproken over de titelstrijd met Charles Leclerc en deelt de mening van zijn concurrent. De Nederlander vindt bovendien dat als zijn rivaal het goed heeft gedaan in een race, 'dat dat ook wel gezegd mag worden'.