Facebook gaat informatie over corona-vaccins verspreiden

News
woensdag, 10 februari 2021 om 16:30
facebook 1903445 1920f1612968108
Facebook is één van de grootste social media apps. Veel mensen halen hun informatie van dit platform, ook informatie betreft COVID-19. Door te voorkomen dat mensen fake nieuws geloven en verspreiden, heeft Facebook in 2020 een campagne gestart om zoveel mogelijk juiste informatie naar gebruikers te brengen. En deze campagne gaat nu verder met corona-vaccins.
Bijna een jaar geleden verspreidde het coronavirus zich razendsnel door de wereld. Sindsdien heeft Facebook veel informatie verspreid via haar app over de ziekte. In totaal heeft de app meer dan twee miljard gebruikers in 189 landen bereikt met correcte informatie over COVID-19 via de ‘COVID-19 Information Centre’.
Daarnaast werkt Facebook samen met regeringen in meer dan 120 landen, inclusief organisaties als de WHO (World Health Organization) en UNICEF, om informatie over COVID-19 naar buiten te brengen wanneer het nodig is.

Wat komt er nog aan?

Dit jaar draait het ook om COVID-19, maar nog belangrijker: de corona-vaccins. Om de vaccinaties te promoten gaat Facebook de grootste, wereldwijde campagne oprichten om gezondheidsorganisaties te helpen juiste informatie te verspreiden over de corona-vaccins. Hiermee wil het platform gebruikers aanmoedigen om gevaccineerd te worden.
Ook gaat Facebook haar gebruikers helpen om de dichtstbijzijnde vaccinatie locaties op te zoeken en aangeven wanneer zij gevaccineerd kunnen worden. Dit had Facebook ook gedaan toen de verkiezingen in de Verenigde Staten werden gehouden. De app gaf aan de gebruiker aan waar en wanneer hij of zij kon stemmen. De VS heeft daarbij duidelijk voorrang.
Het verspreiden van informatie betreft de vaccinaties start namelijk eerst in de Verenigde Staten. Facebook plaatst links in hun COVID-19 informatiecentrum die leiden naar lokale gezondheidssites. In de weken daarna wil Facebook dit uitbreiden naar meerdere landen.

Tegengaan van valse informatie

Ook pakt Facebook onjuiste informatie betreft het virus hard aan. Zo heeft het platform al meer dan 12 miljoen stukken content op Facebook en Instagram verwijderd die onjuiste informatie over corona aan het verspreiden waren. Ondanks dat Facebook goed bezig is om fake news te verwijderen, is het bedrijf altijd nog van plan om meer moeite te steken in het tegengaan van de verspreiding van valse informatie.

Populair Nieuws