Emoji reacties eindelijk beschikbaar in WhatsApp

News
vrijdag, 06 mei 2022 om 13:00
whatsappf1631522124
Er zit al een tijdje een update voor WhatsApp aan te komen. Die brengt onder andere een nieuwe functie in de vorm van emoji-reacties. De uitrol van de update is nu begonnen, dus je kunt binnenkort nieuwe functies verwachten.
Vanaf vandaag kun je nieuwe functies verwachten in WhatsApp. Je kunt nu met emoji reageren op een bericht zonder daarvoor zelf een apart bericht te sturen. Ook wordt de maximale bestandsgrootte die je kan delen flink opgeschroefd.
Emoji-reacties zijn in verschillende andere chat-apps al langere tijd een functie. In bijvoorbeeld Telegram en Discord kun je door een bericht te selecteren een emoji uitkiezen die er dan onder komt te staan. In WhatsApp kun je in eerste instantie alleen nog kiezen uit een vaste selectie emoji, maar in de toekomst moet de selectie groter worden.
De bestanden die je kunt versturen worden ook flink groter. Op het moment kun je maximaal 100 MB versturen. Die limiet gaat behoorlijk omhoog naar maar liefst 2 GB.
whatsappf1632217801

Ook groepen worden groter

Behalve de emoji reacties en de grotere bestandslimiet is er nog een update er aan komt. Het maximale aantal deelnemers aan een groep gaat namelijk omhoog naar 512. Hoewel de andere updates redelijk snel beschikbaar moeten zijn, is de uitrol van deze grotere groepen iets langzamer.
Overigens gaat WhatsApp nog meer grote veranderingen doorvoeren. Daar is dit in principe een onderdeel van, maar op een later moment worden er bijvoorbeeld ook communities toegevoegd aan de app. Ook wordt het mogelijk om de app op meerdere apparaten te gebruiken.