F1 Dutch Grand Prix lijkt in het water te vallen door regen

News
maandag, 21 augustus 2023 om 15:30
max verstappen gp canada 2022f1686836458
Momenteel is het nog lekker zonnig in Nederland, maar dat lijkt niet lang meer te duren. De verwachting is dat de F1 Dutch Grand Prix in het water valt met regen op alle dagen.
Een lange tijd leek de Formule 1 een bijna magische manier te hebben gevonden om regen te ontwijken. Steeds leek het erop dat er een regenrace zou komen, maar de regen viel dan direct na de race of de wolken gingen precies om het circuit heen.
Dit jaar is dat alleen niet het geval. Al meerdere keren hebben de monteurs regenbanden moeten schroeven onder de F1-bolides, waaronder de laatste race voor de zomerstop in België. En aankomend weekend lijkt het opnieuw een natte bedoening te worden.
Volgens Weeronline is er vrijdag een kans van tachtig procent op regen. Zaterdag en zondag, wanneer de kwalificatie en race worden georganiseerd, is er iets minder kans met respectievelijk 65 en 70 procent. Maar de kans is dus alsnog groot dat het glibberig wordt op Circuit Zandvoort. Het is voor bezoekers van de Dutch Grand Prix dan ook verstandig om zich te wapenen tegen de regen.

Een spannende Dutch Grand Prix?

Als het regent, dan is er een kans op een spannende race. Ten minste, als de wedstrijdleiding besluit om de coureurs hun gang te laten gaan. De laatste paar keer is er besloten om te wachten totdat het (bijna) niet meer regent, om vervolgens de coureurs achter de safety car te laten rijden.
Pas als de baan droog genoeg is om te wisselen naar intermediate banden, worden coureurs pas de kans gegeven om te laten zien waarom ze onderdeel zijn van de beste coureurs ter wereld.

Populair Nieuws