Zo laat gaat de F1 Dutch GP van start dit weekend

News
woensdag, 23 augustus 2023 om 13:00
max verstappen gp nederland 2022f1662362725
Na een lange zomerstop is het aankomend weekend eindelijk weer tijd voor F1. Zo laat gaat de Dutch GP op Circuit Zandvoort van start.
Hoewel de zomervakantie altijd een mooie periode is om naar uit te kijken, is het ook een duistere periode voor Formule 1-fans. De zomerstop betekent namelijk dat er vier weken lang geen F1 wordt georganiseerd. Maar aankomend weekend is het eindelijk weer tijd voor een race en deze keer op Nederlandse bodem.
De Formule 1 strijkt namelijk weer neer in Zandvoort. De grote favoriet op de baan is natuurlijk Max Verstappen, die dit seizoen voor vrijwel elke race de favoriet is. Geen enkel ander team komt nog in de buurt van Red Bull Racing. De Nederlander komt bovendien goed uit de voeten op zijn thuiscircuit. Verstappen heeft namelijk ook de twee vorige edities van de Dutch GP gewonnen.

Zo laat begint de Dutch GP

Dit weekend wordt er weer een traditioneel raceweekend georganiseerd. Dus geen sprintrace zoals dat het geval was in België. De tijden zijn ook weer vertrouwd, met een vrij gebruikelijk tijdschema als het aankomt op de Europese Grands Prix.
Het tijdschema voor de Dutch GP ziet er als volgt uit:

Populair Nieuws