Externe PS5 disc drive is makkelijk te verwisselen tussen consoles

News
dinsdag, 14 november 2023 om 10:30
ps5 vs ps5 slimf1697110480
Ben je van plan om meerdere PS5 consoles in huis te halen en wil je maar één disc drive hebben? Dan is die gelukkig makkelijk te verwisselen tussen verschillende consoles.
Ergens in november moet de PS5 Slim officieel lanceren in Nederland. Net zoals met de originele versie komen er twee edities uit: eentje met een disc drive en eentje die bedoeld is om alleen digitale games af te spelen. Maar spelers die kiezen voor de All-Digital Edition zitten niet voor eeuwig vast aan enkel digitale games.
Voor de PS5 Slim komt er namelijk een externe disc drive, die je in Europa kan kopen voor 119,99 euro. Eerder bleek dat je een internetverbinding nodig hebt om de disc drive aan te sluiten op een PlayStation 5, wat voor vrezen zorgt over wat voor nog restricties er nog meer aan hangen.
Maar volgens YouTuber Mystic valt dat gelukkig wel mee. Je kan namelijk een disc drive, wanneer ze eenmaal voor de eerste keer zijn geregistreerd via een internetverbinding, vrij wisselen tussen twee consoles. Het zal waarschijnlijk niet vaak voorkomen, maar het is wel een indicatie dat de verplichte internetverbinding alleen nodig is om te checken of het gaat om een echte versie van de disc drive. Dat laatste is waarschijnlijk om te voldoen aan de Amerikaanse DMCA-wet.

Wat is er nog meer anders aan de PS5 Slim?

Naast de toevoeging van een externe disc drive is de grootste verandering aan de PS5 Slim natuurlijk de grootte, net zoals voorgaande Edities van Slim-consoles. Het gewicht van de Disc Edition is gezakt met 18 procent, terwijl de All-Digital Edition zelfs met 24 procent is gezakt.
De PS5 Slim komt alleen niet meer met een standaard om de console verticaal neer te zetten. Die moet je los aanschaffen voor 30 euro.