Baldur’s Gate 3 en Alan Wake 2 zijn favoriet bij Game Awards 2023

News
dinsdag, 14 november 2023 om 10:00
baldurs gate 3f1691076360
Het einde van het jaar nadert en de meeste grote releases liggen in de winkel. Dan is het weer bijna tijd voor The Game Awards. De nominaties voor de show van 2023 zijn bekendgemaakt en met name Alan Wake 2 en Baldur’s Gate 3 zijn grote kanshebbers bij The Game Awards 2023.
Er zijn dit jaar heel wat goede games uitgekomen, dus de keuze voor een persoonlijke Game of the Year zal voor velen al niet makkelijk zijn. Ook bij The Game Awards 2023 wordt de keuze waarschijnlijk niet makkelijk. De nominaties staan vol waardige kandidaten.
Alan Wake 2 en Baldur’s Gate 3 maken de meeste kans om flink in de prijzen te vallen. Beide games zijn in acht categorieën genomineerd, waaronder Game of the Year. Ze worden op de voet gevolgd door Marvel’s Spider-Man 2, met zeven nominaties. De genomineerden voor Game of the Year zijn als volgt:

Wanneer zijn The Game Awards 2023?

Wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt, horen we begin december. In de nacht van 7 op 8 december worden The Game Awards 2023 namelijk uitgereikt. Als je enige invloed wil hebben op de uitslag, kun je tot en met 6 december stemmen via de website van het evenement. Daar kun je ook de dertig andere categorieën naast Game of the Year bekijken.
Naast het uitreiken van de awards staan er natuurlijk ook weer veel onthullingen en trailers op het programma. Er is zelfs een kans dat Rockstar de eerste GTA 6 trailer toont tijdens het evenement. Het bedrijf liet onlangs weten begin december een trailer te tonen.