Alle aankomende PS5 accessoires en hardware op een rij!

Article
donderdag, 16 november 2023 om 15:00
playstation 5f1603819462
Sony verwacht dit najaar grote dingen van de PS5. Dat heeft deels te maken met een betere hardware-voorraad dan ooit, maar er zijn ook heel wat nieuwe producten in aantocht. Deze accessoires en hardware kun je binnenkort verwachten.

Pulse Explorer oortjes

Wat betreft audio heb je allerlei opties op de PlayStation 5. De speakers van je tv of monitor zijn een optie, maar je kunt ook een externe set, een koptelefoon of oortjes gebruiken. Binnenkort komt Sony voor het eerst met oortjes die speciaal gemaakt zijn voor de PlayStation 5.
De Pulse Explore oortjes beloven geweldig geluid, op verschillende vlakken. Ten eerste kun je, wanneer je de oortjes met PS5-hardware gebruikt, lossless audio verwachten. Bovendien gebruiken ze planar magnetic drivers, een stukje hardware dat normaal alleen in de allerbeste koptelefoons te vinden is en nog niet of nauwelijks wordt gebruikt in oortjes. De Pulse Explore oortjes verschijnen op 6 december en kosten 219,99 euro.
playstation pulse exploref1692954869

Pulse Elite headset

Voor wie liever geen in-ear accessoires draagt, was er al een tijdje een officiële PlayStation-koptelefoon in de vorm van de Pulse 3D-headset. Maar binnenkort verschijnt er ook een nieuwe Pulse-headset, genaamd de Pulse Elite. Deze heeft veel van dezelfde voordelen als de Pulse Explore oortjes.
Ook de headset is uitgerust met planar magnetic drivers en biedt lossless audio. Er is daarnaast een microfoon die je in en uit kunt schuiven al naar gelang je hem nodig hebt. In de doos zit ook een haak waaraan je hem kunt ophangen en opladen. De Pulse Elite headset verschijnt op 21 februari 2024 voor 149,99 euro.
pulse elite ps5f1699274631

PlayStation Link adapter

De lossless audio van de Pulse Elite en Explore accessoires komt niet vanzelf uit je PlayStation rollen. Daarvoor is een nieuwe technologie ontwikkeld die PlayStation Link genoemd wordt. Om een PlayStation Link-verbinding tot stand te brengen tussen je PS5 en je nieuwe Pulse-accessoires, heb je een PlayStation Link-adapter nodig.
Die zit standaard in de doos van de Pulse Elite en Pulse Explore accessoires, maar je hebt ook de mogelijkheid om er vanaf 6 december één los te kopen voor 24,99 euro. Dat is handig als je adapter zoekraakt of kapot gaat, maar ook als je je Pulse-accessoires op meerdere apparaten wil gebruiken. De adapter werkt namelijk ook op PC en Mac. Aan die apparaten kun je de Pulse oortjes en headset ook met bluetooth verbinden, maar dan heb je geen lossless audio.
project q playstationf1686218815

PlayStation Portal

Handheld gaming is momenteel erg populair. In het verleden heeft Sony draagbare consoles gemaakt, maar deze generatie moeten we het zonder doen. In plaats daarvan komt Sony met een speciaal apparaat waarmee je je PS5 games draagbaar kan maken. De PlayStation Portal verschijnt op 15 november en kost 219,99 euro.
Games worden niet geïnstalleerd op PlayStation Portal, in plaats daarvan kun je games streamen, maar alleen via Wi-Fi. Hij is dus vooral handig voor thuis, als je tv waar de PlayStation op aangesloten is door iemand anders wordt gebruikt. Overigens moet je ook zorgen dat de game die je wil spoelen geïnstalleerd is op je PS5. Veel van deze functies kun je ook bereiken met de Remote Play-app op je smartphone, maar de Portal heeftalle DualSense-features en biedt PlayStation Link-audio (het is de enige PS5 hardware die daarvoor geen adapater nodig heeft).
ps5 vs ps5 slimf1697110480

PS5 Slim en disc drive

Naast accessoires is er ook nieuwe hardware. Er is namelijk een nieuwe versie van de PS5 verkrijgbaar. Deze is iets kleiner (maar niet veel) en heeft een disc drive die losgekoppeld kan worden. Die is ook apart verkrijgbaar, zodat je een Digital Edition kunt upgraden naar een console die ook schijfjes leest. Door het kleinere formaat van de hardware zijn veel mensen deze console de PS5 Slim gaan noemen, ook al heet hij eigenlijk niet zo.
De precieze releasedatum van de PS5 Slim is nooit officieel onthuld, maar dat maakt ook eigenlijk niet uit. Qua hardware-prestaties is hij namelijk vrijwel gelijk aan de bestaande PS5. Je hebt dus weinig reden om hem te halen of de releasedatum in de gaten te houden als je al een PS5 in huis hebt. Uiteindelijk zal het originele model zelfs verdwijnen uit de winkel. Wanneer de huidige voorraad op is, wordt hij compleet vervangen door de PS5 Slim.