Exclusieve beelden van Star Wars 1313 opgedoken

News
vrijdag, 28 januari 2022 om 8:30
star wars 1313f1643359144
De game Star Wars 1313 werd in 2012 op E3 aangekondigd. Helaas werd de release geschrapt toen Disney Lucasfilm overnam. Nu zijn er nooit vertoonde beelden rondom de game online verschenen.
LucasArts, de gamestudio achter Star Wars 1313, heeft vanwege de overname van de franchise nooit de kans gekregen om haar game uit te brengen. Nu heeft The Vault, een YouTube kanaal dat zich vooral focust op (het eveneens nooit gerealiseerde) Star Wars Battlefront III, gameplay van Star Wars 1313 uitgebracht. De video duurt drie minuten, waarin we de bekende slechterik Boba Fett in actie zien. De bedoeling was dat spelers zouden beginnen als een nieuwe bounty hunter die gedood wordt door Boba Fett, waarna je verder speelde als de roemruchte Fett.
De video begint op een markt, en in een 3D perspectief zien we hoe Boba Fett rustig over deze markt rondloopt. Vervolgens wordt er plotseling naar een andere scène geknipt, en zien we Boba Fett achter twee kerels aan rennen. Dit moet waarschijnlijk een achtervolgingsscène voorstellen waarin Boba Fett achter zijn bounty aan zit. Alhoewel de game vrij oud is en nooit is afgemaakt, zijn de animaties die gebruikt worden opvallend goed.

Veel nieuwe Star Wars games in ontwikkeling

Star Wars 1313 zullen we waarschijnlijk nooit zien, maar uiteraard is niet het einde van Star Wars games. Sterker nog, EA komt met drie compleet nieuwe games in het thema van Star Wars! EA en LucasFilm hebben hun samenwerking verlengd, wat betekent dat de ontwikkeling van nieuwe titels in volle gang is. De eerste Star Wars game wordt ontwikkeld door Respawn, en wordt een vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order. De andere twee games worden gemaakt door kleinere studio's binnen EA. Deze games worden worden een FPS en een strategy game.
Wanneer de drie games uit gaan komen is nog niet bekend, maar het vervolg op Fallen Order zou volgens bepaalde geruchten snel komen. Intussen werken ook andere studio's, waaronder Quantic Dream en Ubisoft, aan Star Wars games.

Populair Nieuws