Ex-Naughty Dog regisseur wil meer nieuwe IP's voor games zien

  De laatste tijd zijn er plotseling veel aankondigingen gedaan door grote studio’s dat ze met gelicenseerde games aan de slag zijn gegaan. Goed nieuws voor fans van die franchises, maar de voormalig regisseur van Naughty Dog wil juist meer nieuwe IP’s voor games zien.

  Er vinden grote veranderingen plaats op het gebied van games bij LucasArts. De licentie voor het maken van Star Wars games heeft jarenlang bij EA gelegen, ten onvrede van veel spelers. Die deal lijkt nu voorbij te zijn, want Ubisoft heeft aangekondigd een open world Star Wars game te maken met LucasArts Games, waarbij Massive Entertainment de ontwikkeling op zich neemt. Daarnaast is Bethesda bezig met een Indiana Jones game en is vorig jaar al bekend geworden dat IO Interactive, de ontwikkelaar van de Hitman games, aan de slag gaat met James Bond.

  Geoff Keighley, de organisator van de jaarlijkse Game Awards, is erg blij met de grote studio's die games maken voor populaire franchises. Op Twitter vraagt Keighley dan ook welke andere games van grote franchises mensen willen zien en van welke ontwikkelaar. Bruce Straley is het alleen helemaal niet eens met de statement van Keighley. De voormalig regisseur bij Naughty Dog wil juist veel liever dat al dat talent en geld gebruikt wordt om nieuwe IP’s op het gebied van games te maken.

  Een man van daden

  Hoewel het makkelijk praten is om nieuwe IP’s te promoten, heeft de voormalige topman bij Naughty Dog zeker recht van spreken. Straley heeft namelijk de ontwikkeling van Uncharted 2 en Uncharted 4 geleid, maar is ook de co-creator geweest van The Last of Us: één van de meest succesvolle nieuwe IP’s van de afgelopen jaren.

  Van welke aanpak ben jij fan? Wil je juist AAA games zien van bekende franchises of zie je liever dat series vaker worden afgewisseld met compleet nieuwe titels? Laat het ons weten in de comments.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.