Er komt een gloednieuw The Witcher boek

News
maandag, 07 augustus 2023 om 9:00
the witcher 3 geralt happyf1676560564
The Witcher op Netflix heeft de laatste tijd nogal wat kritiek te verduren gekregen over hoe de serie omging met de boeken van Andrzej Sapkowski. Er gaan zelfs geruchten rond dat sommige schrijvers van de serie een hekel hebben aan de boeken. Wie de boekenreeks wel kan waarderen, kan nu uitkijken naar een nieuw deel.
The Witcher-auteur Andrzej Sapkowski is bezig met een nieuw boek, zo laat hij weten in een interview op het Oekraïense YouTube-kanaal Fantasy Talks (via Redanian Intelligence). Sapkowski kreeg de vraag waar hij nu aan werkt. Normaal gesproken beantwoordt hij die vraag liever niet, maar bij uitzondering besloot hij nu te bevestigen dat hij bezig is met een nieuw The Witcher-boek.
De schrijver zegt dat hij “ijverig” aan het schrijven is. Het kan nog een jaar duren voor hij klaar is, maar hij verwacht niet dat het nog langer duurt dan dat. Uiteraard is het daarna nog de vraag wanneer het boek uitkomt en vertaald wordt (voor fans buiten Polen niet onbelangrijk). Eerder kon het jaren duren voor de vertaling er was, maar nu de franchise bekend is, komt er misschien sneller een vertaalde versie.

Waar gaat het nieuwe The Witcher boek over?

Sapkowski laat nog niets doorschemeren over de inhoud van het boek. In het verleden heeft hij altijd volgehouden dat The Lady of the Lake chronologisch het laatste verhaal in de reeks blijft. Tenzij hij toch van gedachten is veranderd, zal het nieuwe boek dus waarschijnlijk een prequel of sidequel zijn.
Het is te hopen dat Amerikanen en Jongeren het boek kunnen begrijpen. Volgens de uitvoerend producent van de Netflix-serie is dat namelijk een grote reden dat de serie eenvoudiger is dan de boeken. Hij heeft de nogal generaliserende mening dat jongeren door YouTube en TikTok geen aandacht hebben voor complexe verhalen en dat Amerikanen een te simpel wereldbeeld hebben voor de complexiteit van Sapkowski’s boeken.