Netflix’ The Witcher is simpel door Amerikanen en jongeren

News
donderdag, 03 augustus 2023 om 12:00
the witcher netflixf1623661902
NetflixThe Witcher-serie werd in eerste instantie best goed ontvangen, maar seizoen 2 en 3 vielen voor veel kijkers tegen. Met name de manier waarop wordt afgeweken van de boeken valt niet altijd in de smaak. De uitvoerend producent van de serie legt de schuld van de versimpelde plot nu bij het publiek.
Er is veel controverse rondom The Witcher op Netflix. Sinds de recast van Geralt is er veel naar buiten gekomen waar fans niet blij mee zijn. Zo zouden sommige schrijvers helemaal niet van de boeken van Andrzej Sapkowski houden, terwijl Henry Cavill er juist voor vocht om dicht bij de boeken te blijven.
Uitvoerend producent Tomek Baginski erkent in een interview dat het verhaal van de serie inderdaad is vereenvoudigd ten opzichte van de boeken, maar legt de schuld bij het publiek. Met name Amerikanen en de jongere generatie krijgen het te verduren. Baginski vertelt bijvoorbeeld dat hij met een eerder project over de Opstand van Warschau heeft gemerkt dat Amerikanen een complex verhaal niet begrijpen, omdat ze gewend zijn aan een eenvoudige wereld waarin Amerika altijd goed zijn en andere mensen slechteriken, zonder verdere complicaties (via Redanian Intelligence).
Wat jongeren betreft, vindt Baginski dat die groep is verpest door YouTube en TikTok. De jongeren van tegenwoordig hebben volgens hem geen geduld meer voor lange content met lange ketens van oorzaken en gevolgen, zo beweert Baginski in een interview met YouTube-kanaal Imponderabilia. De interviewer komt met de suggestie dat Baginski niet weet hoe hij iets moet maken dat jongeren willen kijken.

The Witcher plot vereenvoudigd voor groot publiek

Baginski’s opmerkingen lijken erg generaliserend richting zowel Amerikanen als jongeren. Maar dat wil niet zeggen dat hij geen punt heeft: entertainmentgiganten willen vaak dat een serie een zo breed mogelijk publiek aanspreekt. Er valt over te twisten of het de juiste keuze was voor The Witcher.

Populair Nieuws