De 5 meest uitdagende LEGO sets

Article
zondag, 06 augustus 2023 om 17:00
Ben jij een echte LEGO-fan en ben je op zoek naar een uitdaging? We hebben de meest uitdagende LEGO-sets voor je op een rijtje gezet.
Als eerste hebben we de Liebherr Rupsbandkraan. Deze bouwkraan is maar liefst één meter hoog en is daarmee een van de grootste LEGO Technic modellen. Wanneer je klaar bent met bouwen houdt de kraan je ook nog zoet: met de CONTROL+ app kun je de de machine namelijk besturen.
Een andere set die bijna een meter hoog is, is de Lusachtbaan. Deze achtbaan met twee loopings werkt ook echt. Via een lift kun je het treintje met passagiers omhoog brengen en razendsnel door de achtbaan laten rijden. De achtbaan is onderdeel van een kleine kermis met ballonnenverkoper, pretzelverkoper of hotdogverkoper.

LEGO ondersteboven bouwen

Voor fans van Stranger Things hebben we de set gebaseerd op The Upside Down. De helft van deze set is daadwerkelijk ondersteboven, wat zorgt voor een uitdaging (en frustratie). Daarnaast is de set een feest van herkenning voor fans van de serie. Zo bouw je bijvoorbeeld de woonkamer met de iconische alfabetmuur na.
Als laatste hebben we twee Star Wars sets: De Razor Crest en de AT-AT. Beide sets bestaan uit meer dan 6000 steentjes en zitten vol details. Met name het bouwen van de AT-AT kan moeizaam verlopen. Deze set bouw je namelijk in verschillende delen voordat je alles samenvoegt. Voor dat laatste heb je veel geduld nodig.
Op zoek naar nog meer uitdaging? Eerder zetten we al de vijf grootste LEGO sets voor je op een rijtje!