Epic geeft twee zeer verschillende gratis games weg

News
vrijdag, 04 augustus 2023 om 9:00
epic gamesf1645113725
Epic Games geeft twee fan-favoriete games gratis weg! We mogen met apen ballonnen gaan prikken in alweer het zesde deel van de bekende tower defense game Bloons en een held helemaal tureluurs maken door hem oneindig rondjes te laten lopen.
Epic Games geeft twee toppers van games gratis weg! De laatste weken is Epic Games extra vrijgevig en krijgen gamers niet één, maar twee games gratis. Na eerder al twee toppers van games weg te hebben gegeven en vorige week zowel een RTS als FPS game, krijgen gamers nu twee games van een heel genre voorgeschoteld, waarbij de actie zich vooral op het scherm afspeelt, zonder dat de gamer daar actief iets voor doet! We gaan ballonnen prikken met meest recente editie van de enorm populaire tower defense serie Bloons en laten een held rondjes lopen, terwijl wij zijn cirkelvormige wereld steeds verder uitbreiden en uitdagingen op zijn pad opwerpen.

Bloons TD 6

Bloons is een typische Tower Defense game, die enorm verslavend is en bijzonder veel content bevat. Het idee van de Tower Defense games mag bekend zijn: de vijanden volgen een voorbedacht pad, en de speler plaatst 'torens' langs dat pad om de vijanden te verslaan, voor ze het einde van het pad kunnen bereiken. In sommige TD games kan je het pad ook aanpassen door je torens tactisch te plaatsen, maar daar doet Bloons niet aan.
In Bloons zijn de 'torens' vervangen door apen, die elk hun eigen manier hebben om de langskomende vijanden, ballonnen in dit geval, stuk te krijgen. Als speler kan je kiezen welk apen je waar plaatst, apen versterken en nieuwe krachten geven. Tactisch nadenken is hierbij belangrijk, want sommige apen vertragen de langs komende ballonnen, anderen hebben een lange laad-tijd maar hebben wél een groot area effect, waardoor ze effectief zijn tegen grote groepen ballonnen. Andere apen zijn weer heel goed in het ontdekken van onzichtbare ballonnen of kunnen over grote afstanden schieten. De brede keuze aan tactische mogelijkheden en de tientallen gebieden waarin gespeeld kan worden zorgen voor een vrijwel eindeloos speelplezier.

Loop Hero

Als een game door Devolver Digital uitgegeven wordt, is dat eigenlijk altijd meteen een keurmerk voor een geweldige game. Devolver heeft een neusje voor kwaliteit en dat laat de uitgever ook met Loop Hero zien. De game van de hand van Four Quarters is bijzonder. Als speler bestuur je de held immers niet, maar 'train' je hem door zijn wereld aan te passen en hem uitdagingen voor de voeten te werpen. Het achtergrondverhaal is even verwarrend als onbelangrijk: iets met een god Alpha, die als een soort Jezus ervoor kiest om tussen de mensheid te gaan leven, door diezelfde mensen vermoord wordt, reïncarneert als Omega en nu de hele wereld vernietigd heeft om dat gevoel van sterfelijkheid terug te krijgen. Dat is dus gelukt en nu is het aan de speler om in de periode tot de nieuwe reïncarnatie van Omega, een nieuwe wereld te creëren. Ok, gaan we doen!
De held wordt op expeditie gestuurd in een rondlopende mini-wereld. Onderweg komt hij diverse vijanden tegen. Als hij die verslaat, krijg je als speler nieuwe uitrustingsstukken voor je held en en 'landschapskaarten', die je kan gebruiken om de wereld uit te breiden en de held van nieuwe uitdagingen te voorzien. Gaandeweg wordt de wereld dus steeds groter en uitgebreider, terwijl je held steeds sterker wordt en zwaardere uitdagingen aankan. Dat is nodig ook, want periodiek verschijnt er een mini-boss, die door de held verslagen moet worden!
Loop Hero kreeg lovende kritieken en scoort met een metacritic score van 82/100 uitstekend. Een echte aanrader dus!

Gratis games in de Epic Games Store

Fans van gratis games zonder abonnement zijn goed af bij Epic Games. Epic geeft al tijden wekelijks gratis games weg en daar hoef je niets voor te doen. In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.