‘Nieuwe LEGO Harry Potter game wordt snel onthuld’

News
vrijdag, 04 augustus 2023 om 9:30
lego harry potter collectionf1641547775
Veel Harry Potter-fans konden eerder dit jaar erg genieten van Hogwarts Legacy. Nu ziet het er naar uit dat er alweer een volgende grote Harry Potter game in aantocht is. Er heeft naar verluidt even een teaser voor een nieuwe LEGO Harry Potter game online gestaan.
Op de Zuid-Afrikaanse Instagram-pagina van Warner Bros. is kort een afbeelding te zien geweest die sterk doet vermoeden dat er een nieuwe LEGO Harry Potter-game aankomt. De afbeelding is inmiddels verwijderd, maar is in handen van VGC. Op het plaatje is een LEGO-figuurtje van Harry Potter te zien, met de datum 25 augustus en een logo voor TT Games.
TT Games is al jaren verantwoordelijk voor de meeste LEGO-games, zeker de games die een crossover zijn met bekende franchises. Vorig jaar kwam de studio met LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Er waren al geruchten dat een LEGO Harry Potter-game in dezelfde stijl ook in ontwikkeling was (die bovendien veel andere projecten van de studio deed sneuvelen).
Als dat klopt, is het te verwachten dat de nieuwe LEGO Harry Potter-game heel anders wordt dan de bestaande LEGO Harry Potter-titels, die nog in de oude stijl van LEGO-games gemaakt werden. Tegenwoordig zijn de games vaak open world en bovendien is er nu gesproken dialoog. In eerdere games zat geen volledige voice acting, maar tegenwoordig gebruiken LEGO-games dialoog uit films, of is er zelfs een hele cast stemacteurs om bestaande en nieuwe tekst in te spreken.

Nieuwe LEGO Harry Potter reveal tijdens gamescom?

Als alles aan de gelekte afbeelding klopt, kunnen we aan het einde van de maand dus een nieuwe LEGO Harry Potter-game verwachten. De vijfentwintigste valt nog onder gamescom, dus wellicht is de game als onderdeel daarvan te zien. Het is niet bekend wanneer Warner Bros. de game uit wil brengen.