HBO Max verliest abonnees na naamsverandering

News
donderdag, 03 augustus 2023 om 18:00
go1 63d4e747ae799f1675513297
Max">HBO Max was nog geen jaar in Nederland beschikbaar toen Warner Bros. Discovery allerlei veranderingen aankondigde. Niet de minste daarvan was een nieuwe naam: Max. In de VS is deze verandering inmiddels doorgevoerd en is het aantal abonnees vervolgens gedaald.
Warner Bros. Discovery is in het afgelopen kwartaal, het eerste waarin HBO Max hernoemd is naar Max, heel wat abonnees kwijtgeraakt (via The Verge). Over alle abonnementsdiensten bekeken is het bedrijf zo’n 1,8 miljoen klanten kwijt. Er zijn er nu nog 95,8 over.
Warner Bros. Discovery maakt zich alleen geen zorgen om deze daling, want hij is niet onverwacht. Een deel zou te verklaren zijn doordat sommige mensen die meerdere abonnementen hadden er nu minder nodig hebben. Max biedt namelijk content van zowel HBO Max als Discovery+.
Verder viel het te verwachten dat een deel van de gebruikers hun (HBO) Max abonnement op zouden zeggen nadat hitseries als The Last of Us en Succession waren afgelopen. David Zaslav, de CEO van Warner Bros. Discovery, zegt zelfs dat er minder abonnees zijn weggelopen dan verwacht. De overstap naar Max was voor gebruikers niet naadloos, aangezien ze een nieuwe app moesten downloaden. Daar lijken niet te veel gebruikers door afgeschrokken.

Inkomsten HBO Max juist omhoog

Waarschijnlijk maakt het bedrijf zich ook geen zorgen omdat de inkomsten juist positief zijn. Er komt 13 procent meer geld binnen dan in het vorige kwartaal. Aangezien HBO Max kort na de release van The Last of Us winstgevend werd, is er geen reden voor paniek bij Warner Bros.