Epic Games geeft geliefde RTS game gratis weg

News
donderdag, 24 augustus 2023 om 17:00
epic gamesf1645113725
Epic Games geeft deze week een bijzonder geliefde RTS game weg. Het is zelfs het nieuwste deel in een van de grootste series in het genre, maar toch met een flinke twist. Deze game wil je niet missen!
Je zou het met al het Gamescom nieuws uit Keulen bijna vergeten, maar Epic Games gaat onverminderd door met het weggeven van gratis games! Ook deze week is het raak en dit is echt een game waar veel liefhebbers naar uitgekeken hebben.
Het real-time strategy genre is min of meer uitgevonden en gepopulariseerd door Westwood Studios met Dune 2 en Command & Conquer. Ook Blizzard Entertainment hielp mee aan die populariteit met de Warcraft en Starcraft games.
Waar die games zich vooral in 2D afspeelden, voegde Homeworld daar voor het eerst een derde dimensie aan toe: door de actie naar de ruimte te verplaatsen werden voor het eerst 3D veldslagen mogelijk. Homeworld werd een groot succes en kreeg daarom nog een vervolg (Homeworld 2).
Helaas ging THQ, de eigenaar van Relic Entertainment failliet, waarna Gearbox de rechten opkocht. Van hun hand verscheen in 2016 een nieuw deel in de Homeworld serie, genaamd Homeworld Deserts of Kharak. Laat nu net dit laatste deel de game zijn die Epic Games gratis weggeeft deze week!

Homeworld Deserts of Kharak

Waarom vertellen we dit mooie stukje geschiedenis? Deserts of Kharak is weliswaar het nieuwste deel in de serie, het is ook een prequel voor de originele delen. Deserts of Kharak vertelt het verhaal hoe de Kushans verbannen raken van hun thuisplaneet, Kharak.
Belangrijk verschil met de andere Homeworld delen is, dat Deserts of Kharak zich dus niet in de ruimte afspeelt, maar weer in het meer traditionele 'platte vlak', namelijk op de planeet Kharak.
Dat is niet de enige aanpassing die gedaan is. In Deserts of Kharak speel je niet met verschillende volken, maar met verschillende facties van hetzelfde volk, de Kushans. Toch spelen ook deze facties flink anders, dus gewenste variatie is wel degelijk aanwezig.
De game kent een uitstekende campagne die zowel nieuwe spelers als RTS veteranen kan bekoren. Daarnaast kent de game diverse multiplayer modi, al is het de vraag hoe veel online spelers de game nog heeft. Het feit dat de game nu gratis weggegeven wordt door Epic Games zal daar natuurlijk zeker bij helpen.

Gratis games in de Epic Games Store

Fans van gratis games zonder abonnement zijn goed af bij Epic Games. Epic geeft al tijden wekelijks gratis games weg en daar hoef je niets voor te doen. In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.

Populair Nieuws

Laatste Reacties