Meerdere onaangekondigde Bethesda games gelekt

News
dinsdag, 19 september 2023 om 13:30
fallout 3f1619435760
Er is het één en ander uitgelekt rondom Xbox, door de rechtszaak tussen Microsoft en de FTC. Eén van die leaks is een document met plannen voor Bethesda-games. Er zijn verschillende onaangekondigde titels, zoals remasters van The Elder Scrolls IV: Oblivion en Fallout 3.
De Amerikaanse rechtbank heeft heel wat documenten van Microsoft mogen zien vanwege de zaak rondom de overname van Activision Blizzard. Niet al die documenten hadden naar buiten mogen komen. Maar dat is nu toch gebeurd, met als gevolg dat er verschillende onaangekondigde Bethesda titels gelekt zijn (via VGC).
Een wat ouder document, schijnbaar uit 2020 (of iets eerder) noemt verschillende titels die Bethesda tot en met 2024 op de planning had. Veel daarvan zijn inmiddels uitgekomen, maar er zijn ook titels bij waar Bethesda het publiekelijk nog niet over heeft gehad. Zo worden remasters van Oblivion en Fallout 3, een nieuwe Doom-game, Dishonored 3 en een vervolg op Ghostwire: Tokyo genoemd. Ook zijn er vermeldingen voor Porject Kestrel en Project Platinum, waarvan niet bekend is wat ze zijn.

Komt Bethesda met remasters van Fallout 3 en Oblivion?

Dat betekent helaas niet dat al die games nog steeds op de planning staan. Het document is duidelijk vrij oud: Redfall en Starfield staan bijvoorbeeld vermeld als games die uitkomen in 2021. Beide games verschenen pas dit jaar, dus de overige plannen kunnen ook flink gewijzigd zijn.
Het is in ieder geval duidelijk dat veel games op de lijst zijn uitgesteld, mede door de pandemie. Dat zal ook gelden voor de onaangekondigde projecten, maar het kan ook zijn dat een aantal games is geannuleerd. Het zal allemaal moeten blijken wanneer er weer eens een Xbox en Bethesda-showcase is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties