Enorm populaire game krijgt een update die fans graag willen

News
donderdag, 11 april 2024 om 12:30
2024 01 03 palworld construccionf1705997798
Soms weet je van een game dat het een hit wordt en soms wordt je verrast. Toen Palworld werd onthuld leek het aannemelijk dat er een groep enthousiastelingen zou zijn, maar toen de game begin dit jaar in early access ging bleek het een enorme hit. Al die spelers kunnen dit jaar nog een nieuwe modus proberen.
Met de verkoopcijfers van Palworld zou je haast denken dat de game al af was, of dat ontwikkelaar Pocketpair op de lauweren kan gaan rusten. Maar er is juist een hele roadmap van toekomstige content die wordt toegevoegd. Een veelgevraagde feature komt zelfs dit jaar nog.
Er is namelijk een PvP-modus op komst voor de game. Die is getoond tijdens de Triple-i Initiative shocase, een evenement voor indie-games. Pocketpair deelt op Twitter dat de modus dit jaar komt, maar hangt er nog geen datum of maand aan. Daar zal dus nog wat duidelijkheid over moeten komen.
Multiplayer is niet nieuw voor Palworld: het is een online-game waarin je al geregeld andere spelers tegen het lijf loopt. Maar ondanks dat je Pokémon-achtige wezens kunt verzamelen en er een team van kan samenstellen, was er nog geen officiële modus om je team te testen tegen dat van een ander. Dat mag natuurlijk niet ontbreken uit een game die zoveel met Pokémon wordt vergeleken.

Palworld centrum van grote controverse

Die vergelijkingen met Pokémon zijn trouwens niet altijd positief. Sommige spelers vinden namelijk dat Pocketpair plagiaat pleegt met de designs van Pals. Een aantal lijkt ook inderdaad best wel op een bestaande Pokémon.
The Pokémon Company heeft aangegeven onderzoek te doen naar de game, maar tot dusver is er geen juridische actie ondernomen. Dat kan betekenen dat Pokémon niets heeft ontdekt dat hard te maken is in de rechtbank. In ieder geval lijkt alle controverse met een sisser af te lopen.