'Meerdere Pokémon- en Palworld-achtige klonen zijn in ontwikkeling'

News
dinsdag, 26 maart 2024 om 16:00
palworldf1705918826
Tencent heeft goed gekeken naar het succes van Palworld. De Chinese uitgever heeft naar verluidt namelijk meerdere Pokémon-klonen in ontwikkeling.
Door de populariteit van Helldivers 2 en andere titels is de game alweer bijna vergeten, maar Palworld was vanaf de één op de andere dag een gigantische hype geworden. Tegelijkertijd kwam er ook veel controverse bij de game kijken. Palworld werd namelijk beschuldigd van het kopiëren van Pokémon en The Pokémon Company deed zelfs onderzoek of er niet daadwerkelijk 3D-modellen waren gestolen.
Blijkbaar houden de juridische geschillen Tencent niet tegen. Bloomberg meldt namelijk dat er meerdere games in ontwikkeling zijn bij de uitgever die inspiratie halen uit Pokémon en Palworld. De ontwikkelteams van Timi en Lightspeed zouden werken aan ‘Pokémon with Guns’.
De studio’s opereren afhankelijk van elkaar, maar zouden allebei op een soortgelijk idee geland zijn voor een nieuwe game. Beide titels worden voor mobile ontwikkeld, in tegenstelling tot Palworld, dat uitkwam voor PC en Xbox.

Succesvolle studio’s

Timi en Lightspeed zijn twee belangrijke studio’s van Tencent. De ontwikkelaars zijn namelijk respectievelijk verantwoordelijk voor Honor of Kings en Peacekeeper Elite, de twee best verdienende games van Tencent. De games worden ook gigantisch veel gespeeld in China, het thuisland van de uitgever.
Met de nieuwe Palworld-achtige games wil Tencent het succes van Honor of Kings en Peacekeeper Elite nabootsen.

Populair Nieuws