Voormalig Pokémon-advocaat: “Niemand wil een fan aanklagen”

News
donderdag, 14 maart 2024 om 16:00
pokemonscarletf1676998366
Fan-games kunnen een leuk tijdverdrijf zijn, maar vaak worden ze uit de lucht gehaald door de eigenaren van de franchise. Dat gebeurt bijvoorbeeld veel met Pokémon fanprojecten. Maar volgens de voormalig advocaat van Pokémon vindt niemand het leuk om een fan aan te klagen.
Er zijn veel fans die het zelf ook leuk vinden om games te maken. Maar afhankelijk van de franchise kan dat een risico zijn: vaak ligt er vroeger of later een brief op de mat die eist dat het project uit de lucht gaat. Pokémon en Nintendo zijn enigszins berucht om het aanklagen van fans.
Maar Don McGowan, een voormalig advocaat voor The Pokémon Company, vertelt Aftermath dat deze brieven niet iets zijn waar hij of iemand anders plezier uit haalt. Hij was ook nooit op zoek naar fanprojecten zodat hij ze kon aanklagen. Vaak werd hem een artikel over zo’n project opgestuurd, of kwam hij er toevallig één tegen.
McGowan doceert entertainmentrecht aan de Universiteit van Washington en vertelt zijn studenten dat opgemerkt worden door de pers het ergste is dat er met een fanproject kan gebeuren. Dat betekent namelijk dat hij (of iemand in een vergelijkbare functie) nu van het project weet. Gelukkig is het bestaan van een fanproject voor McGowan nog niet reden genoeg om een fan terug te fluiten.

Vraag geen geld voor Pokémon hacks

Wat McGowan betreft kun je een fanproject vaak met rust laten. Hij gaat er pas achteraan als blijkt dat de maker fondsen werft voor het project. Niemand wil volgens McGowan graag een fan aanklagen, dus dat wordt niet zomaar gedaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties