Technisch directeur Sven Mislintat ontslagen bij Ajax

News
dinsdag, 26 september 2023 om 10:30
Ajax heeft technisch directeur Sven Mislintat plotseling ontslagen vanwege een 'gebrek aan brede steun' binnen de organisatie. Mislintat lag al langer onder vuur door een controversiële transfer.
Interim-directeur Jan van Halst verklaarde dat ondanks meerdere inspanningen om deze steun te herstellen, er geen bevredigende resultaten waren behaald, wat zowel onrust binnen de club als teleurstellende prestaties veroorzaakte. Dat laat Van Halst weten op de website van Ajax.
In eerste instantie werd gemeld dat het ontslag in goed overleg was genomen, maar dit werd later gecorrigeerd, wat voor verwarring zorgde. De onrust bij Ajax bereikte een hoogtepunt toen de wedstrijd Ajax-Feyenoord werd gestaakt vanwege vuurwerk op het veld.
Hoewel de naam van Louis van Gaal circuleert als mogelijke oplossing voor de problemen bij Ajax, heeft de voormalige trainer vanwege gezondheidsredenen, waaronder prostaatkanker, aangegeven geen officiële rol bij de club te ambiëren.

Ontslag niet vanwege belangenverstrengeling

De club benadrukt dat het ontslag van Mislintat niets te maken heeft met het lopende onderzoek naar de Duitser door een forensisch accountant in verband met de transfer van Borna Sosa. Er waren zorgen geuit over mogelijke belangenverstrengeling, omdat het Duitse zaakwaarnemerskantoor dat betrokken was bij de transfer aandelen bleek te bezitten in een privébedrijf van Mislintat.
Er waren eerst al behoorlijke twijfels om Sven Mislintat op non actief te zetten maar vanwege mogelijke juridische acties vanuit het kamp van Mislintat werd dit idee weggegooid.
Mislintat trad in mei in dienst bij Ajax en had eerder ervaring opgedaan als hoofdscout bij clubs als Borussia Dortmund en Arsenal. Ondanks zijn inspanningen om nieuwe spelers naar de club te halen, werd hij ontslagen vanwege een opeenvolging van negatieve gebeurtenissen en teleurstellende prestaties.

Populair Nieuws