WhatsApp brengt groepen bijeen in communities

News
maandag, 18 april 2022 om 10:00
whatsappf1631522124
WhatsApp komt later dit jaar met een grote update. Er komt namelijk een grote nieuwe functie bij: communities. Dit gaat ook gepaard met nieuwe functies voor groepen.
WhatsApp komt dit jaar nog met communities, zo laat het bedrijf weten op haar blog. Met deze nieuwe functies kun je verschillende groepen bij elkaar nemen. Op die manier kun je bijvoorbeeld een community aanmaken voor een breed onderwerp, waarbinnen dan kleinere groepen bestaan voor specifiekere discussies.
Met deze communities kun je grote aantallen gebruikers ergens van op de hoogte brengen zonder het in verschillende groepen te hoeven sturen. Omgekeerd hoef je met een bericht wat bedoeld is voor een klein deel van de community niet iedereen die er in zit te storen. Dan stuur je het gewoon in een groep.

Ook groepen krijgen nieuwe functies

In de nabijere toekomst krijgen WhatsApp groepen nieuwe functies. In de komende weken worden bijvoorbeeld de eerder aangekondigde emoji-reacties uitgerold. Ook krijgen admins van groepen de macht om berichten van gebruikers te verwijderen.
2021 09 07 whatsappf1631050886
Verder wordt het mogelijk om grotere bestanden te delen. Op die manier moet je WhatsApp makkelijker kunnen gebruiker voor bijvoorbeeld een groepsproject. Je kunt ook met 32 mensen tegelijk videobellen.
WhatsApp belooft dat alles privé blijft. De communities en vernieuwde groepen blijven gewoon gebruik maken van end-to-end encryptie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een hele community alles kan zien wat je in een groep zegt. Het zou alleen wel komen dat dat binnenkort in het gedrang komt door nieuwe wetgeving van de EU.

Populair Nieuws