WhatsApp straks op twee verschillende mobiele apparaten te gebruiken

News
vrijdag, 29 april 2022 om 15:00
whatsappf1631522124
Goed nieuws voor wie WhatsApp op twee verschillende mobiele apparaten wil gebruiken: de berichtendienst werkt namelijk aan een functie waarmee gebruikers een tweede mobiele apparaat kunnen verbinden aan de app. Het enige wat je hoeft te doen om WhatsApp op een andere smartphone of tablet te gebruiken is een QR-code scannen.
WABetaInfo ontdekte in de bètaversie 2.22.10.11 van WhatsApp voor Android een functie om een nieuw mobiel apparaat te verbinden. Wanneer deze functie beschikbaar is kun je een ander apparaat als ‘companion’ registreren. Bij de instellingen kun je bij de sectie voor verbonden apparaten een QR-code genereren. Deze code scan je vervolgens met een andere smartphone of tablet, waardoor je ook met dat mobiele apparaat WhatsApp kunt gebruiken.
Wanneer deze nieuwe functie beschikbaar wordt is nog niet bekend.

Bèta soortgelijke WhatsApp-functie

Vorig jaar begon WhatsApp al met een beperkte bèta waarbij gebruikers de app op meerdere apparaten kunnen gebruiken, zonder dat er verbinding met de smartphone nodig is. Dat betekent dat de app ook gebruikt kan worden als je telefoon uitstaat. Gebruikers die toegang hebben tot deze functie kunnen maximaal vier andere apparaten gebruiken, maar dat mogen geen mobiele apparaten zoals smartphones of tablets zijn.
Onlangs werd ook bekend hoe de nieuwe poll-functie in WhatsApp eruit gaat zien. De functie wordt momenteel getest door een aantal Android-gebruikers via de bèta-versie van de app. Er zouden nog veel bugs zijn die opgelost moeten worden voordat de functie voor iedereen beschikbaar is.