Emoji reacties komen eindelijk naar WhatsApp

News
dinsdag, 22 maart 2022 om 18:00
whatsappf1631522124
Veel apps gebruiken al een tijde emoji reacties. Zo hoefde je niet meer een apart bericht met een emoji te sturen om te laten zien dat je op de grond ligt van het lachen. WhatsApp heeft dit nog niet, maar daar gaat binnenkort verandering in komen.
Eerder was er al sprake over de nieuwe functie maar Meta heeft er vrij weinig over uitgelaten. Nu zegt het bedrijf de beta test te beginnen bij een aantal mensen zodra Android update 2.22.8.3 uit is. Deze testers zullen toegang hebben tot zes verschillende reacties: Like, Love, Laugh, Surprised, Sad en Thanks.
Op de website van WABetaInfo is een .gif te zien over hoe de functie gaat werken.
Het lijkt erop dat je een bericht vast moet houden voor een paar seconden en dan komt er een klein menu tevoorschijn waar je je reactie uit kan kiezen. Daarna zijn de reacties onder het bericht te zien.

Genoeg reacties?

Of er nog meer reacties toegevoegd gaan worden is nog niet helemaal duidelijk en zal blijken na de beta test. Zes reacties is niet echt een groot assortiment. Als Meta daadwerkelijk een vergemakkelijking wil maken in de communicatie zullen er toch echt wat meer reacties moeten komen dan de zes die er nu al zijn. Een functie die je zelf een reactie laat maken, zou hier wel eens mee kunnen helpen.
Dit is niet een broodnodige toevoeging aan WhatsApp maar dit zal het leven wel wat gemakkelijker maken. Je zult namelijk niet steeds naar je telefoon grijpen bij elke tril of notificatie, omdat iemand weer een apart bericht stuurt met drie lach emoji's. Of losse emoji reactie berichten inderdaad verleden tijd zijn gaan we binnenkort zien wanneer de functie live gaat.