5 dingen om te doen in Valheim na het verslaan van de eindbazen

  Na het uitspelen van een game kun je je afvragen wat je nu nog kan doen. Aangezien Valheim een survival-game is, komt het dan ook snel naar boven drijven na het verslaan van alle bazen. Om je enige inspiratie te geven wat je nu kunt gaan doen, hebben we hier een aantal voorbeelden voor je.

  Eenmaal een survival-game uitgespeeld te hebben, kan je het idee hebben dat er niet zoveel meer te doen is in de game. Maar juist integendeel is er in Valheim altijd wel wat doen. Na alle 5 de eindbazen gelijk te hebben gemaakt met de grond, kan je ervoor kiezen om alles te gaan verkennen of juist om eens te kijken wat mods nou precies te bieden hebben. Om je op weg te helpen met wat leuke ideeën om na de eindbazen te doen, hebben we hier een lijstje voor je.

  Spelen met permadeath

  Als je de game nog eens wil gaan spelen, in een compleet nieuwe wereld, probeer dan eens een permadeath run. Het is niet alleen leuk om de game opnieuw te beleven op een andere seed, maar je krijgt ook nog eens een flinke uitdaging erbij. Als je doodgaat in tijdens het overleven in Valheim, verwijder je je personage en wereld compleet en moet je weer totaal opnieuw beginnen. Elk klein gevaar wordt hierdoor ineens een levensbeslissende keuze en kan voor veel nieuwe ervaringen en strategieën zorgen.

  Niet iedereen zal voor een permadeath run in de wieg gelegd zijn, maar als je een flinke uitdaging zoekt en groot fan bent geworden van Valheim, is dit zeker het uitproberen waard.

  Alle trophies uitstallen

  Waarschijnlijk heb je ondertussen in je fort of huis een half dozijn aan kisten staan, die volledig gevuld zijn met trofeeën. Er zijn een flink aantal trofeeën te krijgen in Valheim, sommige zijn nodig voor nieuwe wapens of spullen maken en andere zijn er puur voor decoratief gebruik. Maar een trofee is niets waard als het in een kist stof ligt te happen. Maak daarom een complete kamer puur gericht op het uitstallen van alle trofeeën die je hebt behaald. Je mag er tenminste trots op zijn na het verslaan van alle uitdagende bazen en vijanden die je tegenkomt in Valheim.

  Nieuwe playthrough met mods

  Een leuke toevoeging aan Valheim zijn mods. De game op zich brengt al een aantal grote veranderingen mee als we het vergelijken met andere survival-games. Eten is bijvoorbeeld belangrijk, maar je kunt nooit verhongeren als je niet eet. Het repareren van items kost geen middelen en je hoeft hierdoor ook niet meer op zoek te gaan naar nieuwe materialen.

  Maar daar kan je zeker verandering in brengen voor een heel nieuwe ervaring. Sommige mods bieden namelijk extra uitdaging door je juist te kunnen laten verhongeren of juist door extra reparatiekosten toe te voegen. Andere mods zijn simpelweg leuk om te gebruiken en kunnen je een first-person ervaring geven wat de game origineel niet doet. Check ons andere artikel over de beste mods in Valheim om een basis van leuke mods te hebben! Mods brengen nou eenmaal een andere en soms uitdagendere ervaring dan de game biedt, dat is zeker het uitproberen waard!

  De gehele map verkennen

  Het is zonder twijfel te zeggen dat de werelden in Valheim enorm zijn. Dat is heel erg leuk, dan heb je altijd wat te verkennen, maar soms is het ook zo groot dat het niet nodig is om alles te ontdekken om de eindbazen neer te halen. Mocht je dan de eindbazen allemaal hebben gehad, kan het daarentegen een leuk idee zijn om alles tóch te gaan verkennen. Als je een aantal vrienden hebt waarmee je samen speelt, kan het een flink avontuur worden en als je alleen speelt heb je een relaxte vaartocht om van te genieten.

  Tegen de tijd dat je eindelijk alles hebt gevonden in jouw wereld is de kans groot dat er alweer een update klaarstaat met extra content. Hierdoor heb je altijd wel wat te doen!

  Een fort om de verkoper heen bouwen

  De verkoper in Valheim kan lastig te vinden zijn, hoewel hij maar een paar cruciale items verkoopt is het niet nodig om hem elke keer op te zoeken zoals in veel RPG-games. Toch is het een leuke tijdbesteding door de verkoper een geheel eigen fort te geven, in plaats van slechts een teleporter naast hem te bouwen. En als je de game alleen speelt en toch het gevoel wil hebben dat er ook nog andere mensen zijn die je tegen kunt komen in de wereld van Valheim. Bouw dan een enorm groot fort om hem heen waar je zelf ook in kunt wonen! Zo heb je elke keer dat je thuis komt, iemand die ongetwijfeld op je zal wachten.

  Valheim

  Verkijgbaar vanaf 2 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.