Elder Scrolls 6 misschien toch geen Xbox exclusive

  Afgelopen maand tikte Microsoft een lekker bedrag van 7,5 miljard dollar neer om eigenaar te worden van onder andere Bethesda. Hierdoor is de geruchtenmolen in gang gezet. Zo gaat het over het exclusief maken van verschillende titels. Zo kwam Elder Scrolls 6 ook ten sprake. Todd Howard, studiobaas van Bethesda kan zich alleen niet voorstellen dat The Elder Scrolls 6 een Xbox exclusive gaat worden.

  Elder Scrolls 6 gewoon op PS5?

  In een interview met GameIndustry werd er verteld dat het niet voor te stellen is dat The Eder Scrolls 6 een Xbox exclusive zal worden. Todd Howard reageerde hierop met: "Ik ben het eens dat het moeilijk is om voor te stellen." Meer dan dit kon er niet uit Howard getrokken worden.

  Gelukkig is een twijfelachtig antwoord beter dan een definitieve nee. Todd Howard laat ook weten dat de exclusiviteit niet iets nieuws is. Zo zijn verschillende instanties als Morrowind, Oblivion en Skyrim DLC lang een Xbox exclusive geweest. Deze hebben wel altijd hun weg gevonden naar andere platforms.

  Bethesda overname had een grotere impact dan gedacht

  Gelukkig is er in de Bethesda overname nog genoeg ruimte voor vrijheid. Microsoft heeft namelijk tot een bepaalde hoogte zeggenschap over Bethesda. Gelukkig mag Bethesda hun games blijven maken hoe zij dat willen.

  Laten we hopen dat The Elder Scrolls 6 gewoon op andere platforms te zien is. Howard laat ook weten dat de overname een onverwachte impact had gemaakt. Hij zegt dat hij de impact op de gaming community erg had onderschat.

  Gelukkig wordt de overname gezien als iets positiefs, zolang Elder Scrolls 6 maar gewoon op PS5 te spelen is. Benieuwd naar het gehele interview? Dan kan je dit hier lezen.

  The Elder Scrolls VI

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.