Elden Ring krijgt snel gratis uitbreiding!

News
dinsdag, 06 december 2022 om 17:00
elden ringf1624265922
Elden Ring is voor velen nu al game van het jaar, maar spelers kunnen er binnenkort nog op een geheel nieuwe manier van genieten. De game krijgt namelijk een gratis DLC die nieuwe modi beschikbaar maakt.
Er gaan al een tijdje geruchten dat Elden Ring DLC krijgt. Dat is niet ongebruikelijk voor FromSoftware games, dus met een succesvolle titel als Elden Ring leek het al helemaal onvermijdelijk. Bovendien ontdekten spelers al snel ongebruikte colosseum-achtige structuren, die wel erg geschikt leken als locatie voor een potentiële uitbreiding.
Die blijken nu inderdaad een DLC functie te vervullen. Een gratis update maakt het mogelijk om in deze colosseums PvP-gevechten aan te gaan. Dat kan onder andere één tegen één, of in teams van wisselende grootte. Ook free-for-all gevechten zijn een optie.
Dat alles kun je doen in de Colosseums van Limgrave, Leyndell en Caelid. Het kan bovendien al snel, want de update wordt op 7 december al uitgebracht. Je kunt de trailer hieronder bekijken om alvast een indruk te krijgen van wat je zoal kunt verwachten van deze update.

Komt er ook andere Elden Ring DLC?

Het is overigens mogelijk dat Elden Ring het niet bij deze update houdt wat betreft DLC. Al eerder gaf FromSoftware-moederbedrijf Kadokawa bijvoorbeeld aan dat er gekeken wordt naar allerlei manieren om meer uit Elden Ring te halen. Bovendien deed een eerdere patch vermoeden dat de game ook wordt klaargemaakt voor DLC die niet draait om PvP-gevechten.