Mega veel Eufy problemen, beter niet kopen?!

News
woensdag, 07 december 2022 om 7:00
04062022 eufy review2f1654363535
Het klinkt zo mooi: een camera in of om je huis plaatsen waarbij je op afstand de camera via een app kunt bedienen. 24/7 in je eigen huis aanwezig, ook als je ver weg op vakantie bent. Eufy is een partij die dit aanbiedt, maar nu flink onder vuur ligt. Dit is waarom je beter geen Eufy kunt kopen.
Er zijn diverse Smart-merken met Smart producten waardoor je thuis een camera kunt plaatsen. Stel je bent op vakantie en je wilt zien hoe het met je huisdieren gaat, is een camera de ideale manier om te kunnen koekeloeren. Google kwam een aantal jaren geleden met de Google Nest Cam, maar de laatste paar jaar won Eufy ook flink aan populariteit.

Reden om geen Eufy te kopen

Eufy heeft diverse producten op de markt gebracht, zoals een deurbel met ingebouwde camera die je op afstand kunt besturen, maar ook diverse camera’s in en om het huis in erg goede kwaliteit en zelfs zoomfuncties. Toch is er een reden om drie keer na te denken voordat je overgaat op dit merk en zullen sommigen inmiddels beweren dat je beter geen Eufy kunt kopen.

Waarom? Omdat het merk erom bekend stond dat de beelden niet naar de cloud gestuurd zouden worden, terwijl onlangs bleek dat dit juist wél het geval was. Een security expert kwam hier achter. En het ergste is dat als je de URL van een camera wist, je gewoon live mee kon kijken zonder een wachtwoord.
Daarover zijn mensen erg geschrokken omdat Eufy dus totaal iets anders deed dan wat gezegd werd. Daarbij helpt het niet dat Eufy een Chinees merk is en mensen bang zijn dat Eufy gebruikt wordt voor eventuele spionage. Eufy heeft inmiddels laten weten dat het de gebruikers voortaan zal informeren dat er beelden naar de cloud worden gestuurd zodra er pushmeldingen zijn ingeschakeld.
Heb jij een camera in of om je huis hangen en van welk merk?

Populair Nieuws