Nieuwe update lijkt Elden Ring klaar te maken voor DLC

News
donderdag, 13 oktober 2022 om 18:00
elden ringf1644844576
FromSoftware leverde begin dit jaar een monsterhit in de vorm van Elden Ring. Veel spelers vragen zich af of deze game, zoals veel vorige games van de ontwikkelaar, DLC gaat krijgen. Een nieuwe update doet vermoeden dat het antwoord ‘ja’ is.
Elden Ring heeft een nieuwe update gekregen naar versie 1.07. Deze is vooral bedoeld om de PvP multiplayer beter te balanceren. Veel wapens in de game delen schade uit die heel redelijk is tegen een grote baas, maar waar een speler in één klap bijna dood van kan gaan. De nieuwe patch zorgt dat schade voor veel wapens anders berekent wordt in PvP.
Dat is fijn voor wie veel PvP speelt, maar er zijn ook interessante ontdekkingen gedaan voor wie de game vooral single-player speelt. Er zijn namelijk nieuwe verwijzingen aangetroffen in de code van de game. Deze werden in eerste instantie ontdekt door modder Lance McDonald en gaan over ray tracing en over nieuwe maps.
De update brent alleen geen nieuwe gebieden naar de game en ook ray tracing is momenteel geen optie in Elden Ring. Dat suggereert dan ook dat er een grotere update naar de game komt, en mogelijk ook DLC. Het is niet de eerste keer dat fans een redelijk vermoeden hebben voor toekomstige nieuwe content.

Zijn er nog andere hints naar Elden Ring DLC?

Kort na lancering ontdekten spelers al een arena in de game die helemaal functioneel was, maar niet bereikt kon worden. Dat werd door velen opgevat als mogelijk DLC-gebied, al kan het ook verwijderde content zijn. Het moederbedrijf van FromSoftware liet in het voorjaar ook weten dat er maatregelen overwogen worden om spelers langer met Elden Ring bezig te houden, iets wat ook door velen werd opgevat als bewijs voor DLC.