Eivor uit Assassin's Creed Valhalla komt naar Fortnite toe

News
woensdag, 06 april 2022 om 16:00
assassins creed valhalla female eivorf1649241945
Fans van Assassin’s Creed Valhalla kunnen vanaf deze week ook met Eivor aan de slag in Fortnite. Ubisoft en Epic Games brengen namelijk de vrouwelijke versie van de viking naar de wereld van Fortnite toe.
Het is opvallend dat Ubisoft en Epic voor de vrouwelijke versie van Eivor hebben gekozen om over te hevelen naar de battle royale shooter. In de promotie voor Assassin’s Creed Valhalla werd namelijk voornamelijk de mannelijke versie gebruikt, ondanks dat beide genders ‘canon’ zijn in de game.
Vanaf vrijdag zal het mogelijk zijn om de skin van Eivor te gebruiken in Fortnite. De outfit gaat gepaard met Eivor’s Shield Back Bling, de Raven Clan Pickaxe en de Wolf-Kissed Longboat Glider. De Back Bling en Pickaxe komen ook met een unieke ingebouwde emote, namelijk de Viking War Cry Emote, waarbij Eivor haar schild en bijl tegen elkaar aan zal slaan.
Eivor is bovendien niet de enige assassin die naar de Fortnite Shop zal komen aankomende vrijdag. Tegelijkertijd zal namelijk ook Ezio Auditore da Firenze zijn opwachting maken in de winkel, samen met de Ezio’s Hidden Blade Pickaxe en Assassin’s Strike. De protagonist uit Assassin’s Creed 2, Brotherhood en Revelations was eerder al beschikbaar in Fortnite, maar alleen als je Assassin’s Creed Valhalla op de Epic Games Store gekocht had.

Meer cross-overs in Fortnite

Het is zeker niet de eerste keer dat Epic samenwerkt met een andere partij om populaire karakters naar Fortnite te brengen. Zo zijn er al meerdere karakters uit het Marvel Cinematic Universe naar de battle royale shooter gekomen, waaronder Spider-Man en The Green Goblin. Ook de Netflix-series Arcane en Cobra Kai zijn een samenwerking aangegaan met Fortnite. Door het succes zal Eivor ook zeker niet de laatste toevoeging aan de game zijn.