Eerste trailer van The Wheel of Time gedropt met releasedatum

News
vrijdag, 03 september 2021 om 12:00
the wheel of timef1630658787
Sinds HBO is gestopt met Game of Thrones is er een groot fantasy-vacuüm ontstaan in de wereld van series. Amazon Prime Video probeert die op te vullen met The Wheel of Time serie, waarvan nu de eerste trailer is getoond - inclusief de releasedatum!
Liefhebbers van fantasy series beleven momenteel gouden tijden. Door Game of Thrones is het genre ineens booming geworden en allerlei productiemaatschappijen willen een stukje meepikken. Daarom verschijnt er ineens een stortvloed aan fantasierijke shows op streamingdiensten. Zo komt HBO met een prequel op Game of Thrones, heeft Netflix naast The Witcher ook Shadow & Bone and pakt Amazon Prime Video niet alleen uit met The Lord of the Rings, maar ook met The Wheel of Time.
Die laatste show heeft nu de eerste teaser trailer gekregen van Amazon. In ruim twee minuten worden liefhebbers alvast een beetje bekendgemaakt met de wereld van The Wheel of Time en de uitgebreide cast aan personages. Daarbij heeft Amazon gekozen voor een mix van veteranen, waaronder Rosamund Pike (Gone Girl), en een aantal relatief onbekende acteurs. In de trailer worden we daarnaast ook getrakteerd op de releasedatum voor de serie: vanaf 19 november 2021 is The Wheel of Time te zien op Amazon Prime Video.

Genoeg inspiratie voor The Wheel of Time serie

Een groot probleem voor Game of Thrones was dat de makers op den duur geen origineel werk meer hadden om op voort te borduren. Schrijver George R.R. Martin is namelijk nog niet klaar met de boekenreeks. Volgens velen is de kwaliteit van de show vanaf dat moment sterk omlaag gegaan.
De makers van The Wheel of Time zullen dat probleem in ieder geval niet hebben. De serie is namelijk ook gebaseerd op een boekenreeks, namelijk de gelijknamige serie van Robert Jordan. Die reeks bestaat uit maar liefst 14 boeken, waarvan de laatste twee zijn geschreven door Wheel of Time-fan Brandon Sanderson, nadat Jordan in 2007 overleed.

Populair Nieuws