‘Eerste beelden Samsung Galaxy Z Fold 5 uitgelekt’

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 10:00
20220902 fold4 6f1662103895
Binnenkort komt Samsung met een nieuw evenement. Daarbij worden vrijwel zeker de nieuwe foldables van het bedrijf onthuld. Het lijkt er alleen op dat officiële afbeeldingen van de Samsung Galaxy Z Fold 5 al zijn gelekt.
De Samsung Galaxy Z Fold 5 wordt naar verwachting pas over een ruime week onthuld, maar we weten nu al hoe hij er waarschijnlijk uit gaat zien. Renders van de telefoon zijn gedeeld door MySmartPrice. Die lijken een groot gerucht over de telefoon te bevestigen.
Het ziet er namelijk naar uit dat het scharnier van de telefoon inderdaad is vernieuwd. Het buigt het scherm nu in een soort druppelvorm, waardoor je minder snel een vouw ziet. Het betekent ook dat de telefoon platter dicht kan vouwen.
MySmartPrice meent ook de specificaties van de telefoon te weten, maar die zullen niet heel erg verbazen. De chipset is hetzelfde als die van de Samsung Galaxy S23 die eerder dit jaar verscheen. Qua schermformaat is er niets veranderd: het buitenscherm is 6,2 inch en het vouwscherm 7,6 inch. Ook de camera’s lijken onveranderd ten opzichte van de vorige Galaxy Fold.

Meer concurrentie voor Samsung Galaxy Z Fold 5

Als het om foldables gaat is Samsung nu al een paar jaar hét bedrijf om in de gaten te houden. Er was jaren nauwelijks concurrentie wat betreft vouwbare telefoons, dus de Koreaanse fabrikant was automatisch de beste keus. Maar dit jaar kun je veel meer vouwtelefoons krijgen, waaronder een Google Pixel-model.