De Samsung Galaxy Z Fold 5 krijgt eindelijk een goede vouw

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 19:00
samsung galaxy z flip 4f1660232489
De aankomende Samsung Galaxy Z Fold 5 zou een veel minder zichtbare vouw kunnen krijgen dankzij een mogelijke ontwerpwijziging. Volgens een rapport op de Koreaanse site Naver zou Samsung een druppel-achtige scharnier gebruiken waarmee het scherm in gesloten toestand een druppelvorm kan vormen. Dit zorgt voor een veel zachtere ronding en minder hoekige kanten in je broekzak.
Samsung heeft in de loop der jaren verbeteringen aangebracht aan de vouw. Zowel de Samsung Galaxy Z Fold 4 als de Galaxy Z Flip 4 gebruiken een “U”- vormig scharnierontwerp dat het scherm in gesloten toestand in een scherpere hoek plaatst. Dit zorgt voor meer nadruk op het scherm.
Andere opvouwbare smartphones zijn al overgestapt op een druppelvormig scharnier om deze problemen te voorkomen, zoals de Oppo Find N2. Laatstgenoemde heeft een vouw heeft wanneer de telefoon wordt opgevouwen, net zoals de derde generatie Motorola Razr.
samsung galaxy z flip3 5gf1673869789
Zoals opgemerkt door Naver, bedacht Samsung een druppelvormig scharnier in 2016. Samsung heeft tot nu toe nog niet besloten om dit te gebruiken. SamMobile speculeert dat Samsung wilde wachten tot het een IPX8-waterbestendigheidsclassificatie zou kunnen geven aan het nieuwe scherm dat voor het eerst werd geïntroduceerd bij de derde generatie vouwapparaten van Samsung in 2021. Dat zou kunnen helpen om de opvouwbare telefoons van Samsung te onderscheiden van Oppo’s Find N2 en de Motorola Razr, aangezien geen van beide apparaten geschikt is voor waterbestendigheid.
Naast een subtielere vouw meldt Naver dat het ontwerp van de Samsung Galaxy Z Fold 5 er ook voor kan zorgen dat beide helften van het scherm plat tegen elkaar aanliggen wanneer de telefoon dicht is, in tegenstelling tot eerdere generaties van de Galaxy Z Fold die een kleine opening hebben. Dit zou het apparaat een beetje gemakkelijker maken om in je zak te passen.
Het is nog steeds niet duidelijk of Samsung het druppelvormige scharnier naar de Galazy Z Flip 5 zal brengen. En we zullen nog wat langer moeten wachten om hierachter te komen, aangezien Samsung naar verwachtingen de nieuwe opvouwbare telefoons in augustus zal onthullen. Tijdens het Unpacked-evenement zal het bedrijf waarschijnlijk de Galaxy S23 uitpakken.