‘EA Sports sluit deal met Engelse Premier League’

News
zondag, 12 februari 2023 om 17:30
ea sportsf1646753305
Naar verluidt staat EA Sports op het punt om een zesjarige contract te sluiten met de Engelse Premier League met een waarde van ongeveer 488 miljoen pond.
Sky Sports meldt dat deze deal ongeveer 80 miljoen pond per jaar zal opbrengen en dat Electronic Arts in ruil de rechten zal behouden voor een aantal van ’s werelds grootste voetbalteams, waaronder Manchester City en Liverpool.
De Engelse Premier League is de meest winstgevende voetbalcompetitie ter wereld en dit akkoord bewijst dat. De EPL is beroemd over de hele wereld en daarom dus ook erg aantrekkelijk voor EA, die recent hun recensie met FIFA verloor. De naam werd daardoor voor het eerst in dertig jaar veranderd naar EA Sports FC en heeft geen rechten meer voor het WK.
De grootste concurrent is Konami’s eFootball series, die individuelen akkoorden heeft met onder meer Barcelona en Manchester United, maar bereikt nog niet het niveaus van de deals met EA

Het einde van de FIFA-franchise

EA Sports FC is de nieuwe voetbalserie van EA. Vorig jaar werd al bekend gemaakt dat FIFA 23 het laatste deel zal zijn uit de FIFA-franchise en dat er geen FIFA 24 zal komen. Electronic Arts zegt dat de nieuwe reeks door de veranderende licentieregelingen meer creatieve vrijheid zal kennen.
EA Sports FC komt 29 september 2023 uit voor de PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One en de PC.