Cocaine Bear-regisseur ziet vervolg over drugshaai wel zitten

News
zondag, 12 februari 2023 om 18:00
cocaine bear st 4 jpg sd low copyright 2022 universal studios all rights reservedf1676111660
Eind februari staat horrorkomedie Cocaine Bear op de planning om te verschijnen in de Nederlandse bioscopen. Regisseur Elizabeth Banks denkt alleen dat er wel ruimte is voor een vervolg. Daarvoor zou ze graag naar de diepte van de zee willen om 'Cocaine Shark' te maken.
In gesprek met People maakt Banks duidelijk dat ze denkt dat er meer ruimte is voor films met deze absurdistische toon. Het sub-genre van dieren die onder invloed zijn, zou dan ook nog wel een keer opgezocht kunnen worden door Banks zelf. Zo laat ze zelf ook weten:
"Er zit daar een heel goed verhaal in, 'Jaws' met cocaine, ik zie niet hoe dat niet werkt", aldus Banks. Eerst moet alleen nog wel Cocaine Bear zelf verschijnen. De regisseur heeft voor een absurde insteek gekozen om het verhaal deels op een waargebeurd verhaal te baseren.
In 1985 at een beer in Gerogia een hoop cocaïne op nadat een drugssmokkelaar een vliegtuigongeluk kreeg. De cocaïne was toen kwijt, waarna duidelijk werd dat een beer deze had opgegeten en later stierf. Voor de film wordt een andere aanpak gebruikt, want daarin wordt de beer super agressief en terroriseert hij iedereen in de omgeving.
Bekijk de trailer hieronder zelf: