Amazon Prime voert nu ook een flinke prijsverhoging door

News
vrijdag, 03 november 2023 om 9:30
prime videof1658226514
Streamingdiensten hebben de smaak flink te pakken. Nu is het ook tijd voor Amazon Prime om een flinke prijsverhoging door te voeren. Tegelijkertijd wordt er ook een nieuw soort abonnement geïntroduceerd.
De laatste jaren is het streaming landschap snel gefragmenteerd. Waar je vroeger genoeg had aan een paar abonnementen om vrijwel alle nieuwe series en films te kunnen zien, moet je je tegenwoordig scheel betalen aan alle streamingdiensten. En daar komt ook nog eens bij kijken dat de abonnementen steeds duurder worden. Zo heeft recent Apple TV+ de maandelijkse kosten flink omhoog gegooid.
Eén streamingdienst die voor velen wel gewoon een zekerheidje was, is Amazon Prime Video. Je krijgt namelijk toegang tot flink wat unieke films en series voor slechts 2,99 euro per maand. Dat niet alleen, je kan dan ook spullen met een snellere verzending bestellen van Amazon én je krijgt ook nog eens gratis games via Amazon Prime Gaming.
Maar na jaren zo’n goed abonnement te hebben aangeboden, gaat nu zelfs de prijs van Amazon Prime omhoog. Vanaf vandaag moet je voor de dienst 4,99 euro per maand betalen, een prijsverhoging van twee euro dus. Leden die momenteel al een abonnement hebben op Amazon Prime betalen de oude prijs tot en met 31 december 2023.

Besparen op Amazon Prime

Samen met de prijsverhoging komt Amazon wel met een methode om goedkoper gebruik te maken van de dienst. Het bedrijf biedt nu namelijk voor het eerst een jaarabonnement aan. Maak je gebruik van de optie voor twaalf maanden, dan betaal je 49,90 per jaar. Dat betekent dat je dus twee maanden gratis krijgt.
Volgens Amazon is de prijsverhoging doorgevoerd om ‘het lidmaatschap nog waardevoller te maken’. Het bedrijf gaat investeren in een nog betere dienst, waaronder nieuwe films en series op Prime Video.