EA Play Live gaat in 2022 niet door

News
woensdag, 16 maart 2022 om 10:00
We beginnen langzaam maar zeker te horen te krijgen hoe de zomer er dit jaar uit gaat zien wat betreft gaming-evenementen. De afgelopen jaren was EA Play of EA Play Live vaste prik rond E3. Maar dit jaar wordt het evenement niet gehouden.
Sinds het begin van de pandemie zien de zomers er toch net iets anders uit voor gamers dan we gewend waren. Veel grote beurzen werden ineens digitale evenementen, als ze niet helemaal werden afgelast. Hoewel evenementen dit jaar weer terugkomen, heeft EA nu juist besloten om in 2022 geen evenement te houden.
EA deed al een tijdje niet meer mee aan E3, maar hield wel een eigen evenement, meestal rond dezelfde datum. Maar voor 2022 kan IGN melden dat EA Play Live niet gehouden wordt. Een vertegenwoordiger liet het volgende weten:
EA werkt inderdaad aan een aantal interessante projecten. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order, dat volgens geruchten nog vóór E3 getoond wordt. Ook komt er een Dead Space remake. Deze is onlangs verschoven naar 2023.

Wat voor game-evenement komen er deze zomer?

EA Play Live mag deze zomer dan ontbreken, maar er staat evengoed het nodige op het programma. De laatste berichten zijn dat E3 dit jaar doorgaat, zij het digitaal. Ook Geoff Keighleys Summer Game Fest is weer van de partij. Tegen het einde van de zomer keert gamescom terug, dit jaar weer met een fysiek evenement.