'E3 2022 gaat door, maar alleen digitaal'

News
vrijdag, 11 maart 2022 om 15:30
e3 overzicht 111501f1586358814
Eerder dit jaar liet de organisatie achter E3 de Electronic Software Association (ESA) weten dat ook dit jaar E3 niet fysiek zal plaatsvinden in Los Angeles wegens de aanhoudende gezondheidsrisico’s rondom COVID-19, met name door de opkomst van de Omikron-variant. Op dat moment was het nog niet zeker of dit betekende dat E3 weer digitaal plaats zou vinden. Nu lijkt het erop dat dat wel het geval is.
Journalist Tom Henderson beweert dat E3 wel degelijk doorgaat, maar opnieuw digitaal is, in plaats van op de beursvloer. De journalist heeft die conclusie getrokken vanwege e-mails die de Entertainment Software Rating Board (ESRB) zou hebben verzonden. In deze mails die de ESRB naar game-ontwikkelaars stuurde, wordt specifiek een digitale E3 genoemd.
Onlangs gingen er nog geruchten rond dat het evenement helemaal niet door zou gaan, zowel fysiek als digitaal. Als Hendersons bewering klopt zijn deze geruchten dus niet gegrond. Henderson heeft al vaker informatie over games en de industrie onthuld of gelekt dat achteraf bleek te kloppen. Zo onthulde hij de precieze datum waarop Call of Duty: Vanguard onthuld zou worden.

Gamescom vindt wel fysiek plaats

Een gaming-evenement dat zeker doorgaat, fysiek én digitaal, is de gamescom in Keulen. Het fysieke evenement zal worden gecombineerd met een uitgebreid digitaal programma.
Hoe dit digitale programma eruit gaat zien is nog niet helemaal bekend. Wel wordt er al gesproken over shows zoals Opening Night Live. Die show zou dit jaar ook met een live-publiek worden opgevoerd.

Populair Nieuws