EA maakt met liefde nog meer Star Wars games

News
donderdag, 03 augustus 2023 om 13:30
star wars jedi survivorf1675242003
EA heeft een aantal jaren het exclusieve recht gehad om Star Wars games te maken. Dat is inmiddels niet meer het geval, maar EA zou graag aan de franchise blijven werken. In het bijzonder ziet het bedrijf meer delen in de Star Wars Jedi-reeks wel zitten.
Veel fans waren er lange tijd niet blij mee toen alleen EA Star Wars games mocht maken, maar de Star Wars Jedi-games vallen doorgaans goed in de smaak. Er zijn al veel aanwijzingen dat er na Jedi: Survivor nog een derde deel komt. Maar als het aan EA ligt worden het er misschien wel meer.
Tijdens de kwartaalbespreking van de uitgever werd de vraag gesteld hoe de Star Wars-franchise in de toekomst benaderd zou worden. CEO Andrew Wilson kon daar niets over aankondigen, maar liet wel weten dat het bedrijf nog steeds een goede relatie heeft met Disney en Lucasfilm (via GameSpot). Wilson geeft aan dat hij zelf graag op den duur meer ziet van de Star Wars Jedi-franchise, die hij omschrijft als een game die een bijzonder verhaal vertelt.
Een derde deel in deze reeks is al nagenoeg zeker. Regisseur Stig Asmussen heeft al eerder laten weten dat hij het verhaal van Cal Kestis als trilogie ziet en vacatures van Respawn Entertainment doen vermoeden dat het derde deel al in ontwikkeling is. Maar Andrew Wilson lijkt dus te suggereren dat meer games na het derde deel ook nog mogelijk zijn.

Star Wars Jedi: Survivor krijgt opvallende port

Voorlopig zal het vervolg op Star Wars Jedi: Survivor nog niet in de winkel liggen. Maar wie Survivor graag wil spelen en geen console van de huidige generatie in huis heeft, kan wel uitkijken naar een PS4 en Xbox One-versie. Dat is wel opvallend, aangezien de ontwikkelaars voor release zeiden dat de game echt de kracht van de PS5 en Xbox Series X nodig had en ook omdat de game op die consoles bij lancering nog niet echt soepel draaide.