'Baldur's Gate komt naar Xbox Game Pass toe'

News
donderdag, 03 augustus 2023 om 14:00
baldurs gatef1691061671
Het lijkt erop dat Xbox-spelers snel met Baldur’s Gate en het geprezen vervolg aan de slag kunnen. Volgens een notificatie aan sommige spelers komen de games namelijk naar Xbox Game Pass toe.
Veel RPG-fans hebben lang gewacht op deze week. Vandaag komt namelijk Baldur’s Gate 3 officieel uit op PC. Console-spelers moeten alleen nog wat langer geduld hebben, helemaal spelers op Xbox. Die versie wordt namelijk mogelijk uitgesteld naar 2024. Ontwikkelaar Larian Studios krijgt co-op namelijk nog niet stabiel op de Xbox Series S.
Maar mogelijk kunnen Xbox-spelers wel met andere games uit de franchise aan de slag. Het lijkt er namelijk op dat Baldur’s Gate en Baldur’s Gate II naar Xbox Game Pass komen. Dat blijkt uit een notificatie die sommige spelers hebben ontvangen van de Xbox-app. Volgens de notificatie zijn de games nu namelijk speelbaar.
De games staan momenteel nog niet op Game Pass, maar dat betekent niet dat ze later unlocked worden. Hetzelfde is namelijk eerder voorgekomen met Shadow Warrior 3 Definitive Edition en Maquette, die later daadwerkelijk naar de Game Pass kwamen.

Strategisch potje D&D

De Baldur’s Gate games zijn allemaal gebaseerd op de regels van Dungeons & Dragons, de wereldberoemde pen and paper game. Zo zullen voor liefhebbers van D&D veel elementen bekend voorkomen, zoals skills, spreuken en wapens. Ook wordt er achter de schermen constant met een dobbelsteen gerold, om te bepalen of je bijvoorbeeld een vijand raakt met een aanval. Precies zoals dat gebeurt in Dungeons & Dragons.