EA verandert positie rondom NFTs

News
donderdag, 03 februari 2022 om 9:00
fifa 22f1626099250
Hoewel steeds meer bedrijven het toevoegen van NFTs in games wel zien zitten, zijn er ook steeds meer spelers kritisch. EA liet eerder weten ook wel wat te zien in het toevoegen van NFTs aan haar games, maar het lijkt er op dat het bedrijf hier nu toch niet meer zo'n voorstander van is. Dat blijkt uit een uitspraak van Andrew Wilson, de CEO van het EA.
EA heeft recent bekendgemaakt wat het bedrijf in het afgelopen kwartaal heeft verdiend. Dat was een opvallend gebeuren. Niet alleen wilde EA vertellen wat het verdiend heeft aan Battlefield 2042, ook lijkt het bedrijf niet meer veel kansen te zien in NFTs.

Waarom zou EA niet meer zo enthousiast zijn over NFTs?

Tijdens een Q&A over de cijfers ging het even over de NFT-plannen. Hier zei Andrew Wilson dat er niet hard gewerkt wordt aan het toevoegen van NFTs aan de games die EA maakt of uitgeeft. Hiermee is dus niet gezegd dat het er helemaal niet meer komt, maar het betekent wel dat EA het niet ziet als een prioriteit. We hoeven dus nog geen NFTs te verwachten in FIFA 23.
De reden dat EA er niet voor kiest om grote stappen te zetten richting NFTs kan zijn dat het ziet wat er bij andere bedrijven gebeurt. Ubisoft heeft bijvoorbeeld wel stappen heeft gezet richting NFTs, maar gamers en ook ontwikkelaars van het bedrijf zijn erg kritisch. Ook zijn er in de hele gaming-industrie veel games en uitgevers die aangekondigde NFT-plannen weer stopzetten.