EA wil omzet Battlefield 2042 niet bekendmaken

News
woensdag, 02 februari 2022 om 12:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Battlefield 2042 is geen succes voor EA, dat is gezien de kritiek op de game wel duidelijk. Nu blijkt het zo erg dat EA niet eens de omzet die de game heeft gemaakt wil delen met aandeelhouders. EA gaf namelijk geen antwoord op vragen van aandeelhouders over de prestatie van de game.
Bedrijven moeten elk kwartaal de financiële cijfers delen met hun aandeelhouders. Ook EA moet dit doen en onlangs werden de cijfers van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Battlefield 2042 stond niet bovenaan de lijst van best verkochte games en Andrew Wilson, de CEO van EA, zei dat de game niet het succes is dat het bedrijf had verwacht.

Hoopt EA dat er nog een kans is voor Battlefield 2042?

EA maakte zelfs niet bekend hoeveel de game in totaal verkocht is, of hoeveel actieve spelers de game nog heeft. Ook de verwachte winst van het bedrijf is flink gedaald, wat ook lijkt te komen door Battlefield 2042. Het lijkt er dus niet op dat EA nog echt hoop heeft voor de game en denkt dat het later wel een succes zal gaan worden.
Volgens Wilson is een grote oorzaak van de problemen in Battlefield 2042 dat er twee jaar lang vanuit huis werd gewerkt. Dit heeft de ontwikkeling van de game moeilijk gemaakt. Ook is een aantal beslissingen voor de game niet goed ontvangen door Battlefield fans.
DICE, de studio achter de game, zal haar best doen om bugs uit de game te halen zodat de game wel speelbaar blijft. Eerst zullen er problemen worden weggehaald en daarna wordt er pas gekeken naar het toevoegen van nieuwe content. EA hoopt dan dat daarna de cijfers beter worden, zodat deze wel gedeeld kunnen worden met investeerders.