Ontwikkelaars snappen NFT plan Ubisoft niet

News
donderdag, 16 december 2021 om 18:00
ubisoft logof1640337298
Ontwikkelaars van Ubisoft zouden zich kritisch uiten over het besluit van Ubisoft om NFT's te verbinden aan de games. Kotaku zegt dat het met bronnen heeft gesproken binnen het bedrijf die dit zeggen, ook heeft Kotaku beelden gezien van chatgesprekken waarin er door ontwikkelaars wordt gesproken over het besluit.
Ubisoft kondigde onlangs aan dat het bedrijf de NFT markt in zou willen gaan. Het bedrijf plaatste een video, maar deze werd erg slecht ontvangen. Het werd zelfs zo slecht ontvangen dat Ubisoft besloot om de video te verwijderen. Bronnen zeggen nu ook dat er naast kritiek van de fans, ook interne kritiek van ontwikkelaars op het besluit is.

Ontwikkelaars teleurgesteld en verbaasd in Ubisoft

Kotaku zou ook beelden hebben gezien van gesprekken tussen werknemers. Vooral chats tussen werknemers geeft een goed beeld van wat ontwikkelaars denken van het plan. Sommige begrijpen het gewoon niet en anderen zijn teleurgesteld in het bedrijf dat het deze stap wil gaan zetten.
Het NFT plan van Ubisoft houdt in dat spelers bepaalde items kunnen gaan kopen, waarvan er dus maar een bestaat. Er zijn dus niet meerdere van deze items verkrijgbaar. Vervolgens zou hier een handel in kunnen ontstaan via een nieuw platform van Ubisoft genaamd Ubisoft Quartz.
Dit plan zou als eerst worden uitgerold in Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint. Gezien de kritiek die het bedrijf krijgt van fans en dus waarschijnlijk ook ontwikkelaars is het goed mogelijk dat het plan uiteindelijk toch niet door zal gaan.