EA brengt Battlefield terug op geheel nieuwe manier

News
maandag, 15 mei 2023 om 16:30
20211006103938 1f1637319991
Het mag gezegd worden dat Battlefield momenteel niet het aanzien heeft dat de franchise ooit had. De rampzalige lancering van Battlefield 2042 is aan te wijzen als voornaamste schuldige. Maar EA gelooft nog in de franchise en wil hem op een nieuwe manier terugbrengen.
Battlefield 2042 was bij zijn lancering in 2021 niet bijzonder geliefd. Ook grote updates hebben de game voor de meeste fans niet kunnen redden. Maar uit de kwartaalbespreking van EA blijkt dat het bedrijf enorm veel vertrouwen heeft in de toekomst van de franchise (via GamesRadar).
CEO Andrew Wilson had het er bijvoorbeeld over dat hij veel vertrouwen heeft in EA’s capaciteit om Battlefield “op een volledig nieuwe manier terug te brengen”. Wat hij daar precies mee bedoelt is niet helemaal duidelijk. Het lijkt wel verband te houden met nieuw leiderschap voor de franchise.
De franchise staat nu namelijk onder leiding van Vince Zampella, één van de oprichters van Respawn Entertainment. Een volledig beeld van de plannen onder Zampella is er nog niet en het is volgens Andrew Wilson ook nog te vroeg om dat te geven. Wilson heeft allen het volste vertrouwen in het nieuwe management van Battlefield en noemt de voortgang die is geboekt.

Single-player Battlefield op komst

Een groot kritiekpunt op Battlefield 2042 was het gebrek aan een single-player campaign. Spelers kunnen er gelukkig vanuit gaan dat single-player niet volledig wordt afgestoten. Er wordt al gewerkt aan een nieuwe single-player Battlefield.