General Manager DICE vertrekt, Zampella gaat Battlefield franchise aanvoeren

News
vrijdag, 03 december 2021 om 9:30
battlefield 2042 hazard zonef1635868234
Bij Battlefield-ontwikkelaar DICE gaat er binnenkort een machtswisseling plaatsvinden. De General Manager bij de studio vertrekt namelijk en EA zal Vince Zampella aanstellen om de Battlefield franchise te gaan beheren.
De lancering van Battlefield 2042 is niet helemaal zoals EA had verwacht. De uitgever gaat mogelijk daarom nu grote veranderingen doorvoeren voor de Battlefield franchise. Een zeer opmerkelijk verandering vindt plaats bij de top van DICE, de studio die al sinds dag één verantwoordelijk is voor de Battlefield games.
Aan het einde van het jaar zal Oskar Gabrielson, de General Manager van DICE, vertrekt bij de uitgever om ‘een andere uitdaging aan te gaan buiten EA’. Dat meldt GameSpot. Er zal geen andere GM komen bij de studio, in plaats daarvan zal Vince Zampella DICE opnemen in zijn portfolio als Group GM. Zampella overziet als de werkzaamheden bij Respawn Entertainment en Ripple.
De ervaren ontwikkelaar is geen onbekende bij DICE. Zampella heeft namelijk al nauw met de studio samengewerkt sinds 2020, toen bekend werd gemaakt dat hij het nieuwe hoofd zou worden van DICE LA. Zampella zal gewoon zijn andere taken ook blijven verrichten.

Verbonden universum voor Battlefield

Een nieuwe leidinggevende is niet de enige verandering die EA doorvoert voor de Battlefield franchise. De uitgever wil namelijk ook een ‘verbonden Battlefield universum’ gaan bouwen. Dat betekent niet dat Battlefield 2042 nu al van de tafel wordt geschoven, maar dat er andere games gaan komen die in verbintenis met elkaar staan. Dat lijkt veel op de tactiek die Activision momenteel heeft met de Call of Duty franchise, door Call of Duty Warzone te verbinden aan de meest recente nieuwe titel in de hoofdreeks.